Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με το «βλέμμα» στις εμπορικές συνομιλίες - Στο -0,78% ο Shanghai Composite

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με το «βλέμμα» στις εμπορικές συνομιλίες - Στο -0,78% ο Shanghai Composite
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,84% στις 29.855 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (29/4) οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έναρξη του νέου γύρου εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,78% στις 3.062,40 μονάδες, ενώ μεγαλύτερες είναι οι απώλειες για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος διαπραγματεύεται στο -1,06% και τις 9.677,57 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,84% στις 29.855 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν υποχώρησε κατά -0,12% στις 10.939,06 μονάδες.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kopsi σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,70% στις 2.216,43 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο -0,41% και τις 6.359,50 μονάδες.
Σημειώνεται ότι οι αγορές στην Ιαπωνία θα παραμένουν κλειστές μέχρι τις 6 Μαΐου, εν μέσω των διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας, κατά την οποία ο διάδοχος του αυτοκρατορικού θρόνου, Naruhito, θα αντικαταστήσει τον πατέρα του, Akihitο, και θα γίνει ο 126ος αυτοκράτορας του Θρόνου των Χρυσανθέμων.
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, δήλωσε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται στα τελευταία τους στάδια, ενόψει της νέας επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στο Πεκίνο.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι «βρισκόμαστε στους τελευταίους γύρους», αναφερόμενος στις εμπορικές συνομιλίες των δύο πλευρών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απομένει ακόμα δουλειά η οποία πρέπει να γίνει.
Μάλιστα, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ επεσήμανε ότι οι συνομιλίες έχουν φτάσει πλέον σε τέτοιο σημείο που είτε θα υπάρξει συμφωνία, είτε οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν χωρίς να συμφωνήσουν κάτι οι δύο πλευρές.
«Νομίζω πως και οι δύο πλευρές έχουν την επιθυμία να καταλήξουν σε μία συμφωνία», υπογράμμισε ο Steven Mnuchin, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί αύριο Τρίτη (30/4) στο Πεκίνο, μαζί με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες.
Την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα είναι «πολύ επιθετική» με την Κίνα, καθώς τα στοιχεία για το ΑΕΠ της δίνουν «κάποια μόχλευση».
Παράλληλα, δημοσίευμα της Nikkei ανέφερε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να ολοκληρώσουν τουλάχιστον ένα μέρος της εμπορικής συμφωνίας με την Ιαπωνία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Shinzo Abe στην Ουάσιγκτον.
Πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, εν μέσω εκκλήσεων του Αμερικανού προέδρου Donald Trump προς τις χώρες του ΟΠΕΚ να μειώσουν τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,61% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,19 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,65% στα 62,89 δολ. ανά βαρέλι.
«Κάλεσα τον ΟΠΕΚ, είπα ότι πρέπει να μειώσουν τις τιμές της βενζίνης», ανέφερε χαρακτηριστικά την περασμένη εβδομάδα ο Donald Trump, προσθέτοντας ότι «πρέπει να τις μειώσουν».
Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, δήλωσε αργότερα ότι δεν υπήρξε καμία συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο.
Όσον αφορά τις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε πτώση κατά 20 εξέδρες, γεγονός που περιόρισε τον συνολικό αριθμό τους στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατριών μηνών.
Αργότερα εντός της εβδομάδας, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να έχουν σημαντική επίδραση στην πορεία των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης