Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Η ανοδική κίνηση έχει σταθερές βάσεις μεσομακροπρόθεσμου ορίζοντα

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Η ανοδική κίνηση έχει σταθερές  βάσεις μεσομακροπρόθεσμου ορίζοντα
Τεχνικά όσο ο Γ.Δ. πατάει με άνεση πάνω στο επίπεδο των 755 με 742 μονάδων πολύ γρήγορα θα επιχειρήσει να δοκιμάσει το όριο αλλαγής της μακροπρόθεσμης τάσης των 800 μονάδων
Η πρώτη επαφή του Γενικού Δείκτη με την ισχυρή ζώνη αντίστασης των 780 με 800 μονάδων έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα της διαγραμματικής οπισθοχώρησης χρησιμοποιώντας ως μερική θρυαλλίδα πυροδότησης τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Aenaon Markets, Απόστολος Μάνθος.
Η μετέπειτα όμως αντιμετώπιση των όποιων βραχυχρόνιων ρευστοποιήσεων άφησε την ευχάριστη αίσθηση της άμεσης αντίδρασης των «ισχυρών χεριών», που διαφεντεύουν από τις αρχές του έτους την ανοδική κίνηση του ελληνικού χρηματιστηρίου, σημειώνει ο αναλυτής.

Αίσθηση η οποία προκαλεί την εντύπωση ότι αυτή τη φορά η ανοδική κίνηση έχει σταθερές βάσεις μεσομακροπρόθεσμου ορίζοντα με μεγάλου μεγέθους επενδυτές, όπου διαβλέπουν τη στροφή των πολιτικοοικονομικών δεδομένων της χώρας αφήνοντας έτσι πολύ εύκολα εκτός νυμφώνος και αγοράς όσους είναι γαλουχημένοι με την μέθοδο της πρόχειρης δίχως πλάνο επενδυτικής «αρπαχτής».
Τεχνικά όσο ο Γενικός Δείκτης πατάει με άνεση πάνω στο επίπεδο των 755 με 742 μονάδων πολύ γρήγορα θα επιχειρήσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του πάνω στο όριο αλλαγής της μακροπρόθεσμης τάσης των 800 μονάδων, τονίζει ο κ.Μάνθος.
Στην πάνω λωρίδα του μεσοπρόθεσμου ανοδικού καναλιού συνεχίζει και λαμβάνει τιμές από τις αρχές Απριλίου ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE25 έχοντας όμως παρουσιάσει στις τελευταίες συνεδριάσεις σημάδια κόπωσης γύρω από το διαγραμματικό όριο των 2000 μονάδων.

Διατήρηση του δείκτη πάνω από την περιοχή των 1973 με 1964 μονάδων θα ανοίξει την ανοδική όρεξη για μια επίσκεψη προς την κρίσιμη αντίσταση των 2055 μονάδων.
Εμφανείς διαγραμματικές δυσκολίες διαπερατότητας με την αντίσταση των 670 μονάδων αντιμετωπίζει ο Τραπεζικός Δείκτης.
Μάλιστα στις τελευταίες συνεδριάσεις πραγματοποιεί μια επικίνδυνη πλευρική κίνηση κρούσης, που μπορεί να τον οδηγήσει εκτός του δίαυλου ανοδικής κατεύθυνσης μιας που σε αντίθεση με τον δείκτη FTSE 25 αυτός κινείται με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα στη κάτω λωρίδα του.

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η άνευ όρων παράδοση των 670 μονάδων για να μπορέσουμε να ανοίξουμε με ασφάλεια τον ανηφορικό δρόμο για τα 100 «σκαλοπάτια» των 770 μονάδων, καταλήγει ο κ.Μάνθος

www.bankingnesws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης