Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιράν: Όσο είναι σε ισχύ οι αμερικανικές κυρώσεις, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε καμία διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ

tags :
Ιράν: Όσο είναι σε ισχύ οι αμερικανικές κυρώσεις, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε καμία διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Η πλευρά της Τεχεράνης κατέστησε σαφές ότι όσο βρίσκεται υπό οικονομικές πιέσεις δεν πρόκεται να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις
Σαφές μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έστειλε σήμερα (29/4) το Ιράν, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Επαναστατικής Φρουράς της χώρας (IRGC), Qasem Soleimani, τονίζοντας ότι κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε στα ιρανικά μέσα ο κ. Soleimani, «με το να ασκεί οικονομική πίεση στο Ιράν, η Αμερική θέλει να μας αναγκάσει να εισέλθουμε σε διαπραγματεύσεις με αυτή τη χώρα».
Ωστόσο, ο ίδιος κατέστησε σαφές πως «οποιαδήποτε διαπραγμάτευση κάτω από αυτές τις συνθήκες αποτελεί παράδοση στην Αμερική και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ».
Χθες (28/4) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mohammad Javad Zarif, ανέφερε ότι το Ιράν θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη Συνθήκη Μη Διάδοσης Πυρηνικών Όπλων, εάν οι αμερικανικές κυρώσεις συνεχίζουν να ασκούν πίεση στη βιομηχανία πετρελαίου της χώρας.
«Οι επιλογές της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι πολυάριθμες και οι αρχές της χώρας τις εξετάζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιρανός αξιωματούχος, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «η αποχώρηση από τη Συνθήκη Μη Διάδοσης Πυρηνικών Όπλων είναι μία από αυτές».
Σημειώνεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες, οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την Επαναστατική Φρουρά του Ιράν ως μία «τρομοκρατική οργάνωση», γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τεχεράνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης