Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υποβάθμιση για τη Deutsche Bank αν δεν πετύχει η αναδιάρθρωση

Fitch: Υποβάθμιση για τη Deutsche Bank αν δεν πετύχει η αναδιάρθρωση
Υποβάθμιση για τη Deutsche Bank αν δεν πετύχει η αναδιάρθρωση, υπογραμμίζει η Fitch Ratings
Τα αποτελέσματα της Deutsche Bank (ΒΒΒ+, αρνητικό outlook) για το πρώτο τρίμηνο του 2019 δείχνουν μικτή πρόοδο προς την επίτευξη οικονομικών στόχων, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings, υπογραμμίζοντας ότι η πιστοληπτική ικανότητα της γερμανικής τράπεζας θα υποβαθμιστεί σε περίπτωση που δεν πετύχει η αναδιάρθρωση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος, η αδύναμη παραγωγή εσόδων θα μπορούσε να καταστήσει πιο δύσκολη την επίτευξη των στόχων κερδοφορίας.
Μετά την απόφασή της να εγκαταλείψει την ιδέας μίας συγχώνευσης με την Commerzbank, η Deutsche προτίθεται να συνεχίσει το στρατηγικό της σχέδιο, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων 4% για το 2019 και της αυστηρότερης πειθαρχίας ως προς το κόστος.
«Η Deutsche Bank παραμένει αφοσιωμένο στο επιχειρηματικό μοντέλο μιας παγκόσμιας επενδυτικής τράπεζας, με σημαντική παρουσία στις ΗΠΑ και την Ασία.
Η απόφαση της τράπεζας να εγκαταλείψει τις συνομιλίες με την Commerzbank φαίνεται να είναι σύμφωνη με την άποψή μας ότι οι δυνητικές συνέργειες ήταν εξαιρετικά αβέβαιες, δεδομένων των σημαντικών κινδύνων εκτέλεσης.
Πιστεύουμε ότι η Deutsche εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ευρείες προκλήσεις όσον αφορά την επίτευξη των στόχων της για το 2019 και αποδεικνύει ότι το επιχειρηματικό της μοντέλο μπορεί να παράγει επαρκείς και βιώσιμες αποδόσεις. (…)
Η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής δεν έχει ακόμη δείξει ότι μπορεί να ανακτήσει το χαμένο μερίδιο αγοράς και να πλοηγηθεί σε ένα αβέβαιο περιβάλλον αγοράς.
Τα κέρδη προ φόρων ύψους 341 εκατ. ευρώ, θέτουν την Deutsche στο κατώτατο σημείο των ευρωπαϊκών και αμερικανικών ανταγωνιστών. (…)
Η κεφαλαιοποίηση της Deutsche είναι σχετικά δυναμική και ο δείκτης CET1 παρέμεινε υψηλότερος από το στόχο του 13%, στο 13,7%», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης