Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo: Η άρση των εξαιρέσεων στο εμπάργκο του ιρανικού πετρελαίου δεν θα πλήξει τις συνομιλίες με την Κίνα

Pompeo: Η άρση των εξαιρέσεων στο εμπάργκο του ιρανικού πετρελαίου δεν θα πλήξει τις συνομιλίες με την Κίνα
Την πεποίθηση ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα δεν θα επηρεαστούν από την άρση των εξαιρέσεων στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo
Την πεποίθηση ότι οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας δεν θα επηρεαστούν από την άρση των εξαιρέσεων στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου αυτή την εβδομάδα, εξέφρασε σήμερα (29/4/2019) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo.
Ο Pompeo προειδοποίησε ότι θα ήταν δαπανηρό λάθος να παραβιαστούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ, εισάγοντας ιρανικό πετρέλαιο μετά την Τετάρτη, όταν λήξουν οι απαλλαγές για οκτώ εισαγωγείς, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, αλλά και η Κίνα.
«Είχαμε πολλές συνομιλίες με την Κίνα σχετικά με αυτό το ζήτημα», ανέφερε ο Pompeo.
«Είμαι βέβαιος ότι οι εμπορικές συνομιλίες θα συνεχιστούν», πρόσθεσε.
Ο Pompeo δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εργαστεί για την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών εφοδιασμού πετρελαίου, ώστε να εξασφαλίσουν ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα παραμείνει καλά εξοπλισμένη καθώς μειώνονται οι αγορές πετρελαίου από το Ιράν.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι οι αγορές εφοδιάζονται επαρκώς.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε αυτό», είπε.
«Οι εταιρείες που επιλέξουν να παραβιάσουν τις κυρώσεις... θα επιδιώξουμε και θα διασφαλίσουμε ότι θα είναι υπόλογες για τις παραβιάσεις», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης