Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Trump μηνύει Deutsche Bank και Capital One για να μη δώσουν στοιχεία στο Κογκρέσο

O Trump μηνύει Deutsche Bank και Capital One για να μη δώσουν στοιχεία στο Κογκρέσο
Στη μηνυτήρια αναφορά ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από το δικαστήριο να ακυρωθούν οι κλητεύσεις
Μήνυση σε βάρος των Deutsche Bank και Capital One με στόχο να εμποδίσει την παράδοση οικονομικών στοιχείων στο Κογκρέσο, κατέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump.
Η μήνυση κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τα παιδιά του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, με τον Αμερικανό πρόεδρο να καταγγέλλει ότι οι Δημοκρατικοί επιχειρούν να τον πλήξουν πολιτικά. 
Στη μηνυτήρια αναφορά ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από το δικαστήριο να ακυρωθούν οι κλητεύσεις των επιτροπών πληροφοριών και οικονομικών υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ζητά επίσης να αποτραπεί η συμμόρφωση Deutsche Bank και Capital One στις κλητεύσεις.
Όπως καταγγέλλει, οι κλητεύσεις έχουν στόχο να παρενοχλήσουν τον πρόεδρο Trump και να του προκαλέσουν πολιτική ζημιά.
Η Deutsche Bank έχει δανείσει πάνω από 2 δισ. δολ. στις επιχειρήσεις του Trump, πριν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως είχαν αποκαλύψει οι New York Times τον Μάρτιο.
Η μήνυση από την οικογένεια Trump σε βάρος των Deutsche Bank και Capital One έρχεται σε συνέχεια της μήνυσης σε βάρος του προέδρου της Επιτροπής Επιτήρησης της Βουλής Eliajah Cummings, με στόχο να μπλοκαριστεί η κλήτευση που ζητούσε πληροφορίες για τα οικονομικά της οικογένειας Trump.
Η μήνυση, που υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι η κλήση από τον βουλευτή Elijah Cummings, «δεν έχει νόμιμο νομοθετικό σκοπό» και κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ότι παρενοχλούν τον Trump, εκμεταλλευόμενοι τη νέα τους πλειοψηφία στο Κογκρέσο για να κηλιδώσουν τη θέση του Προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης