Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες πιέσεις στη Wall μετά τα νέα ρεκόρ, στο -0,4% ο S&P 500 - Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ήπιες πιέσεις στη Wall μετά τα νέα ρεκόρ, στο -0,4% ο S&P 500 - Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Οι επενδυτές παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά σήμερα
(upd) Ήπιες πιέσεις δέχεται σήμερα (30/4/2019) η Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) που ξεκινά σήμερα.
Περί τις 18:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,2% στις 26.508 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,4% στις 2.933 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,1% χαμηλότερα στις 8.069 μονάδες.
Η μετοχή της McDonald’s σημειώνει άνοδο 0,8%, καθώς η αλυσίδα εστιατορίων fast food ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών, ενώ ισχυρά κέρδη άνω του 6,5% καταγράφει η μετοχή της General Electric, στον απόηχο επίσης καλύτερων των προβλέψεων αποτελεσμάτων.
Κέρδη άνω του 1% σημειώνει η Pfizer, με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία να ανακοινώνει κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών, ενώ η Merck υποχωρεί κατά 0,4%, παρά τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα.
Πιέσεις στον Nasdaq ασκεί η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, η οποία καταγράφει απώλειες άνω του 8%, στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες.
Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Apple, σημειώνοντας πτώση 1,5%, με τον τεχνολογικό κολοσσό να αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall.
Τα «βλέμματα» στρέφονται, εν τω μεταξύ, στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία ξεκινά σήμερα.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της Fed, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την αμερικανική οικονομία.

Νευρικότητα στις ευρωαγορές, οι επενδυτές αγνοούν το ΑΕΠ 

Νευρικότητα επικράτησε στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους δείκτες να σημειώνουν οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα.
Η πτώση σε τράπεζες και τα αδύναμα στοιχεία για τη βιομηχανία στην Κίνα επισκίασαν τα θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των οικονομολόγων, αποτελώντας ένδειξη αποδυνάμωσης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Από την άλλη, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη ανέβασε ταχύτητα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 0,4%, έναντι της ανάπτυξης 0,3% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο 0,01% στις 391,35 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 0,13% κι έκλεισε στις 12.344,08 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,3% στις 7.418,22 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 0,10% στις 5.586,41 μονάδες.


Στις 21.881,33 μονάδες έκλεισε ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με άνοδο 0,43%.
Πιέσεις δέχτηκε ο κλάδος πρώτων υλών, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί κατά 1,3%, λόγω της έκθεσής του στην Κίνα, ενώ στο «κόκκινο» βρέθηκαν και οι μετοχές των τραπεζών (-0,6%) στον απόηχο αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν για το α’ τρίμηνο του 2018.
Η μετοχή της Glencore έκλεισε με απώλειες σχεδόν 3%.
Η μετοχή της Santander έκλεισε με απώλειες 0,2%, στον απόηχο μειωμένων κερδών που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του 2019.
Η Danske Bank, που βρέθηκε στη δίνη σκανδάλων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατέγραψε βουτιά 9,6%, αφού η τράπεζα αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για το 2019.
Στον αντίποδα, η εταιρία ολοκληρωμένων κυκλωμάτων AMS έκλεισε με άλμα 21%, καθώς δημοσίευσε κέρδη καλύτερα των αναμενόμενων, ενώ ανακοίνωσε θετικές προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο.

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας λόγω Κίνας

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, στον απόηχο των στοιχείων που δημοσιεύθηκαν για την μεταποιητική παραγωγή στην Κίνα, την ίδια στιγμή που οι επενδυτές αναμένουν τον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με απώλειες 0,58% στις 2.203,59 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Samsung και HK Hynix υποχώρησαν κατά 0,7% και 1,3% αντίστοιχα.
Ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν σημείωσε άνοδο 0,26% στις 10.967,73 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε πτώση 0,65% στις 29.699,11 μονάδες, με τις μετοχές των Galaxy Entertainment και CNOOC να υποχωρούν κατά 3,2% και 3,4% αντίστοιχα.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 0,52% στις 3.078,34 μονάδες.
Νωρίτερα, τόσο η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας όσο και η Markit δημοσίευσαν τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του κινεζικού μεταποιητικού κλάδου για τον Απρίλιο του 2019 και τα οποία εξακολουθούν να εμφανίζουν επέκταση.
Ο δείκτης PMI της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες, από 50,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Χθες (29/4) ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, ο οποίος είναι επικεφαλής της αποστολής που θα βρεθεί στο Πεκίνο, μαζί με τον εμπορικό αντιπρόσωπο Robert Lighthizer, δήλωσε ότι εντός των επόμενων ημερών, οι δύο πλευρές θα γνωρίζουν εάν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι.
«Ελπίζουμε ότι εντός των επόμενων δύο γύρων διαπραγματεύσεων στην Κίνα και την Ουάσιγκτον θα υπάρξει ένα σημείο κατά το οποίο θα αναφέρουμε στον πρόεδρο ότι έχουμε μία συμφωνία ή θα αναφέρουμε ότι δεν έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Mnuchin, προσθέτοντας ότι «υπάρχει μία έντονη επιθυμία και για τις δύο πλευρές να δουν εάν μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτό το θέμα και να προχωρήσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης