Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το α΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γαλλία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το α΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,1%
Σταθερό ρυθμό ανάπτυξης διατήρησε η οικονομία της Γαλλίας το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (30/4) προκαταρκτικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εν μέσω ανάκαμψης στις καταναλωτικές δαπάνες.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,3%, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης με τον προηγούμενο τρίμηνο, ενώ παράλληλα τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,1% έναντι ετήσιας ανόδου 1% το προηγούμενο τρίμηνο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 1,1%.
Οι καταναλωτικές δαπάνες κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 0,4% μετά τη στασιμότητα που σημειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2018, με την Insee να αναφέρει ότι η μεγαλύτερη βελτίωση σημειώθηκε στον κλάδο υπηρεσιών.
Όσον αφορά τις επιχειρηματικές επενδύσεις, καταγράφηκε οριακή επιτάχυνση στο 0,5% έναντι 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι εξαγωγές κατέγραψαν οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1% σε τριμηνιαία βάση.
«Υπάρχουν ορισμένα θετικά στοιχεία», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Bruno Le Maire, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, διευρκινίζοντας ότι «οι επενδύσεις είναι πολύ σημαντικές, όπως είναι και οι καταναλωτικές δαπάνες, επειδή έχουμε δώσει αγοραστική δύναμη στα νοικοκυριά».
Ωστόσο, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα ανησυχητικά στοιχεία, όπως είναι οι εξαγωγές, οι οποίες δείχνουν ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να αποκτήσουμε ανταγωνιστικότητα».
Παράλληλα, ο κ. Le Maire διευκρίνησε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη του τρέχοντος έτους, στον απόηχο των στοιχείων για το πρώτο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης