Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Η αποπυρηνικοποίηση θα γίνει δυνατή μόνο όταν οι ΗΠΑ αλλάξουν τη στάση τους

Β. Κορέα: Η αποπυρηνικοποίηση θα γίνει δυνατή μόνο όταν οι ΗΠΑ αλλάξουν τη στάση τους
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας τόνισε πως εάν η Ουάσιγκτον δεν αλλάξει τη στάση της «θα υπάρξουν συνέπειες»
Σαφές μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έστειλε σήμερα (30/4) η Βόρεια Κορέα, αναφορικά με την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, μετά από τις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να εξετάσει και άλλες επιλογές για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί το ζήτημα της Βόρειας Κορέας εάν δε σημειωθεί επιτυχία στις συνομιλίες με τον ηγέτη της χώρας Kim Jong Un.
Μάλιστα, ο κ. Popmeo τόνισε ότι «εάν και αυτό αποτύχει, εάν αυτό δε συμβεί, τότε θα πρέπει προφανώς να αλλάξουμε μονοπάτια», αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις των δύο χωρών για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Choe Son-hui, δήλωσε ότι η αποπυρηνικοποίηση είναι δυνατή μόνο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλάξουν τη στάση τους απέναντι στο ζήτημα.
«Εάν η Ουάσιγκτον δεν καταφέρει να αλλάξει τη στάση της, θα υπάρξουν συνέπειες», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Choe, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η Βόρεια Κορέα δεν εκτιμά τα σχόλια που πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo».
Τους τελευταίους μήνες, η Πιονγιάνγκ ασκεί πιέσεις ώστε να επιτευχθεί πλήρης άρση των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της, καθώς το σχετικό ζήτημα αποτελεί το βασικό εμπόδιο στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης