Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω Κίνας και δολαρίου - Στο +0,46% και τα 1.287,45 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω Κίνας και δολαρίου - Στο +0,46% και τα 1.287,45 δολ. ανά ουγγιά
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και στη συνεδρίαση της Federal Reserve
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (30/4) ο χρυσός, μετά τις απώλειες που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, εν μέσω πτώσης του αμερικανικού δολαρίου, καθώς και στον απόηχο των στοιχείων για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,46% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.287,45 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων υποχωρεί κατά -0,32% στις 97,26 μονάδες.
Νωρίτερα, τόσο η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας όσο και η Markit δημοσίευσαν τα στοιχεία που αφορούν τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου για τον Απρίλιο του 2019 και τα οποία εξακολουθούν να εμφανίζουν επέκταση.
Ο δείκτης PMI της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες, έναντι 50,5 μονάδων προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ο υποδείκτης των νέων παραγγελιών σημείωσε πτώση σε μηνιαία βάση, ενώ παρά το γεγονός ότι οι παραγγελίες από το εξωτερικό σημείωσαν άνοδο, ο σχετικός υποδείκτης παρέμεινε κάτω από τις 50 μονάδες, και συγκεκριμένα στις 49,2 μονάδες.
Όσον αφορά τον μη μεταποιητικό δείκτη, αυτός παρέμεινε σταθερός τον Απρίλιο, με τον κατασκευαστικό κλάδο να παραμένει πάνω από τις 60 μονάδες, παρά την επιβράδυνση που σημειώθηκε.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τη συνολική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στην Κίνα, να υποχωρήσει στις 53,4 μονάδες, έναντι 54 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, τα στοιχεία της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ως επί το πλείστον τα στοιχεία της Markit, σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης PMI που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες για τον Απρίλιο του 2019.
Μάλιστα, ο δείκτης παρέμεινε πάνω από τις 50 μονάδες για τρίτο συνεχόμενο μήνα, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία της Markit δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στις 50,9 μονάδες.
Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τόσο στις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο, όσο και στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Χθες (29/4) ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, ο οποίος είναι επικεφαλής της αποστολής που θα βρεθεί στο Πεκίνο, μαζί με τον εμπορικό αντιπρόσωπο Robert Lighthizer, δήλωσε ότι εντός των επόμενων ημερών, οι δύο πλευρές θα γνωρίζουν εάν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι.
«Ελπίζουμε ότι εντός των επόμενων δύο γύρων διαπραγματεύσεων στην Κίνα και την Ουάσιγκτον θα υπάρξει ένα σημείο κατά το οποίο θα αναφέρουμε στον πρόεδρο ότι έχουμε μία συμφωνία ή θα αναφέρουμε ότι δεν έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Mnuchin, προσθέτοντας ότι «υπάρχει μία έντονη επιθυμία και για τις δύο πλευρές να δουν εάν μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτό το θέμα και να προχωρήσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης