Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες καταγράφει ο χρυσός εν αναμονή Fed - Στο -0,39% και τα 1.280,75 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Νέες απώλειες καταγράφει ο χρυσός εν αναμονή Fed - Στο -0,39% και τα 1.280,75 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε κατά -0,5% συνολικά τον Απρίλιο του 2019
Νέα πτώση καταγράφει σήμερα Τετάρτη (1/5) ο χρυσός, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Federal Reserve.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,39% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.280,75 δολ. ανά ουγγιά, ενώ για το σύνολο του Απριλίου 2019, οι απώλειες για το πολύτιμο μέταλλο διαμορφώθηκαν στο -0,5%.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,06% στις 97,26 μονάδες, μετά τα χαμηλά μίας εβδομάδας στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
«Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε και βλέπει ορισμένες σημαντικές απώλειες σήμερα μετά τα υψηλά δύο ετών στα οποία βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή, και αυτό στηρίζει την αγορά μετάλλων», τόνισε ο επικεφαλής αναλυτής της Kitco metals, Jim Wyckoff.
Παρά τις προσπάθειες του χρυσού να βρεθεί ξανά στη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά βραχυπρόθεσμα, οι αναλυτές της Standard Chartered αναμένουν ότι οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου θα παραμείνουν χαμηλότερα και θα διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στα 1.285 δολ. ανά ουγγιά το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Ωστόσο, εκτιμούν ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα σκαρφαλώσει στα 1.325 δολ. ανά ουγγιά κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους.
Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Federal Reserve, οι επενδυτές δεν αναμένουν κάποια αλλαγή στα επιτόκια της τράπεζας, τα οποία θα διατηρηθούν εντός του εύρους 2,25% με 2,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης