Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall καθώς η Fed διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια - Αργία στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο -0,44% ο FTSE 100

Κέρδη στη Wall καθώς η Fed διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια - Αργία στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο -0,44% ο FTSE 100
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις σημερινές αποφάσεις της Federal Reserve στις ΗΠΑ
(upd) Διεύρυναν ελαφρώς τα κέρδη τους οι δείκτες της Wall Street μετά τη σημερινή (1/5/2019) ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ότι διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια.
Οι δείκτες σημείωναν νωρίτερα οριακές μεταβολές, στον απόηχο των καλύτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες η Apple, αλλά και των ισχυρών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Περί τις 21:15, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 26.646 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.952 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% υψηλότερα, στις 8.138 μονάδες.
Η Fed διατήρησε τα επιτόκια στο εύρος 2,25% - 2,50%, επικαλούμενη τις υποτονικές πληθωριστικές πιέσεις, σε μια κίνηση που επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η κεντρική τράπεζα επανέλαβε πως θα διατηρήσει στάση αναμονής σε ό,τι αφορά στη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Fed, τα στοιχεία Μαρτίου δείχνουν πως η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και η οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε με σταθερό ρυθμό.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο άνω του 7%, καθώς, παρά τη μείωση, τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ το guidance που δημοσίευσε ο τεχνολογικός κολοσσός για το επόμενο τρίμηνο ήταν επίσης καλύτερο των εκτιμήσεων.
Οι μετοχές των Advanced Micro Devices και Mondelez καταγράφουν κέρδη 0,5% και 2,4% αντίστοιχα, στον απόηχο επίσης καλύτερων των προβλέψεων αποτελεσμάτων.
Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα περίπου το 60% των εταιρειών εισηγμένων στον δείκτη S&P 500.
Από αυτές τις εταιρείες, το 74,9% έχουν αναφέρει αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών.
Εν τω μεταξύ, το επενδυτικό κλίμα ευνοούν τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν 275 χιλ. νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, πολύ περισσότερες από τις 180 χιλ. που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, δήλωσε σήμερα πως ο τελευταίος γύρος συζητήσεων με το Πεκίνο ολοκληρώθηκε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.
Ο Mnuchin, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο Πεκίνο μαζί με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, χαρακτήρισε ως «παραγωγικές» τις συνομιλίες.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου, Mick Mulvaney, δήλωσε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου θα επιλυθούν εντός δύο εβδομάδων «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».

Πιέσεις στο Λονδίνο, αργία στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με απώλειες έκλεισε, εν τω μεταξύ, το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τη συνεδρίαση να είναι υποτονική, καθώς όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης παρέμειναν κλειστά λόγω της Πρωτομαγιάς.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις σημερινές αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,44% στις 7.385,26 μονάδες.


Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της Fed, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την αμερικανική οικονομία.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, στηριζόμενη στην πίεση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για μείωση των επιτοκίων, αναμένεται να αφήσει το κόστος δανεισμού αμετάβλητο, καθώς διατηρεί μία «υπομονετική» στάση νομισματικής πολιτικής εν μέσω ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης.
Ο Trump, ο οποίος έχει κατηγορήσει την αμερικανική κεντρική τράπεζα ότι υπονομεύει τις προσπάθειές του για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, είπε μέσω Twitter την Τρίτη ότι η Fed θα πρέπει να μειώσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού κατά μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα και να ανανεώσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης το οποίο άντλησε τρισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία ως «απάντηση» στην οικονομική κρίση του 2007-2009 και την ύφεση.
Πιέσεις στο χρηματιστήριο του Λονδίνου άσκησαν τα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο της χώρας, που έδειξαν ότι αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων δύο μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 53,1 μονάδες, από 55,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, τα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή της Sainsbury έκλεισε με άνοδο 3,9%, καθώς η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη καλύτερα των προσδοκιών για το σύνολο της χρήσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης