Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Κακή για τις εγχώριες επιχειρήσεις η τρέχουσα αβεβαιότητα γύρω από το Brexit

Hammond (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Κακή για τις εγχώριες επιχειρήσεις η τρέχουσα αβεβαιότητα γύρω από το Brexit
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία για το Brexit μέσω του κοινοβουλίου
Στο γεγονός ότι η αβεβαιότητα που σχετίζεται με το Brexit έχει επηρεάσει αρνητικά τις βρετανικές επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Phillip Hammond, καθώς οι συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση αναμένεται να συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα.
Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός δήλωσε ότι «η τρέχουσα αβεβαιότητα που σχετίζεται με την έλλειψη μίας συμφωνίας για τον Brexit είναι κακή για τις επιχειρήσεις», ενώ παράλληλα κάλεσε το κοινοβούλιο να βρει μία λύση και να επικυρώσει μία συμφωνία απόσυρσης.
Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του ότι «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα καταλήξουμε σε ένα ψήφισμα ώστε να περάσουμε τη συμφωνία μέσω του κοινβουλίου».
Χθες (30/4) δημοσίευμα του AFP ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας ενδέχεται να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις με το Εργατικό Κόμμα εάν δεν επιτευχθεί μία συμφωνία για το Brexit εντός της εβδομάδας.
«Υπάρχει πλήρης κατανόηση σε όλο το υπουργικό συμβούλιο και την κυβέρνηση για την ανάγκη του να επιτευχθεί πρόοδος», ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι ο τελευταίος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν «σοβαρός και εποικοδομητικός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης