Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινητικότητα στις ΗΠΑ - Ο επικεφαλής του Πενταγώνου ακύρωσε περιοδεία στην Ευρώπη λόγω της Βενεζουέλας

Κινητικότητα στις ΗΠΑ - Ο επικεφαλής του Πενταγώνου ακύρωσε περιοδεία στην Ευρώπη λόγω της Βενεζουέλας
O επικεφαλής του Πενταγώνου ακύρωσε περιοδεία στην Ευρώπη προκειμένου να παραμείνει στην Ουάσινγκτον και να συντονίσει καλύτερα το έργο της κυβέρνησης Trump στη Βενεζουέλα
Έντονες διεργασίες παρατηρούνται στις ΗΠΑ με αφορμή την κατάσταση στη Βενεζουέλα μετά και την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος χθες (30/4/2019).
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Patrick Shanahan, ακύρωσε την προγραμματισμένη περιοδεία του στην Ευρώπη προκειμένου να παραμείνει στην Ουάσινγκτον και να συντονίσει καλύτερα το έργο της κυβέρνησης Trump  στη Βενεζουέλα αλλά και την ανάπτυξη στρατευμάτων στα σύνορα με το Μεξικό.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, σήμερα (1/5/2019) το απόγευμα, στην οποία πρόκειται να συζητηθούν οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters πάντως, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν λάβει εντολή να προετοιμαστούν για στρατιωτική σύγκρουση στη Βενεζουέλα, όπως για παράδειγμα να αναδιατάξουν τις δυνάμεις τους.
Λίγες ώρες νωρίτερα πάντως, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης στη Βενεζουέλα.
«Εάν είναι αυτό που χρειάζεται, αυτό θα κάνουν οι ΗΠΑ.
Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να αποφύγουμε τη βία.
Ο Πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές πως είναι προετοιμασμένος για αυτή την εξέλιξη εάν χρειαστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης