Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κέρδη από ζημιές για την Αλουμύλ - Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες - Ενδιαφέρον από τρία fund

tags :
Κέρδη από ζημιές για την Αλουμύλ - Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες - Ενδιαφέρον από τρία fund
Κέρδη από ζημιές για την Αλουμύλ - Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες - Ενδιαφέρον από τρία fund
Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν τα οικονομικά μεγέθη της Αλουμύλ, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται και να γυρνά από ζημιές σε κέρδη.
Ειδικότερα το 2018 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στο ποσό των 257,5 εκατ. ευρώ έναντι 226,2 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, εμφανίζοντας αύξηση κατά 13,84%.
Το μικτό κέρδος ανήλθε σε 53,4 ευρώ εκατ., ήτοι ποσοστό 20,75% επί των πωλήσεων παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο της προηγούμενης χρήσης κατά 0,36%.
Τα κέρδη προ φόρων τόκων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε 16,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 6,7 εκατ. ευρώ, της χρήσης 2017, σημειώνοντας αύξηση 344,65%.
Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 410 χιλ. ευρώ περίπου έναντι ζημιών προ φόρων ύψους 25 εκατ. ευρώ περίπου της χρήσης 2017 ενώ τα καθαρά κέρδη του Ομίλου (κέρδη μετά φόρων και μη ελεγχουσών συμμετοχών), διαμορφώθηκαν σε 149 χιλ. ευρώ περίπου έναντι καθαρών ζημιών 20,6 εκατ. ευρώ περίπου της χρήσης 2017.
Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου παρουσιάζει μείωση κατά 1,7% από 161,4 εκατ. ευρώ στη χρήση 2017 σε 158,6 εκατ. στη χρήση 2018.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει πετύχει αναδιοργάνωση και τα νέα προϊόντα πηγαίνουν αρκετά καλά και μάλιστα προωθούνται σε αγορές με καλή κερδοφορία κάτι που φαίνεται στα αποτελέσματα.
Τρία funds έχουν εκφράσει, σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον για την απόκτηση της Αλουμύλ και είναι αυτά με τα οποία κάνουν τις συζητήσεις οι πιστώτριες τράπεζες.
Η εταιρεία η οποία στα τέλη του προηγούμενου έτους είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των: Οaktree Capital Management, Atlas Capital Group, Avenue Capital Group, Μ&G και ADM Capital, ευελπιστεί σε ένα καθοριστικό restart μετά και την μετάθεσης της καταληκτικής ημερομηνίας της από 22/10/2018 Συμφωνίας Αναστολής [Standstill Agreement] έως την 12/06/2019, με αναδρομική ισχύ από 12/01/2019 από όλες τις πιστώτριες τράπεζες, διάστημα εντός του οποίου θα καταρτισθεί βιώσιμο σχέδιο αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τρία είναι τα βασικά θέματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι με τους υποψήφιους επενδυτές, το ποσοστό κουρέματος των δανείων της εταιρείας τα οποία σήμερα ανέρχονται στα 170 εκατ. ευρώ καθώς και το ποσοστό που θα διατηρήσει μετά την εξαγορά ο βασικός μέτοχος ήτοι η οικογένεια Μυλωνά, ο οποίος σήμερα κατέχει το 69,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Αλουμύλ και δεν επιθυμεί να το περιορίσει κάτω από 30%.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης