Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες -0,44% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο - Αργία στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απώλειες -0,44% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο - Αργία στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,44% στις 7.385,26 μονάδες
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (1/5/2019) το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τη συνεδρίαση να είναι υποτονική, καθώς όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης παρέμειναν κλειστά λόγω της Πρωτομαγιάς.


Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις σημερινές αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,44% στις 7.385,26 μονάδες.


Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της Fed, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την αμερικανική οικονομία.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, στηριζόμενη στην πίεση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για μείωση των επιτοκίων, αναμένεται να αφήσει το κόστος δανεισμού αμετάβλητο, καθώς διατηρεί μία «υπομονετική» στάση νομισματικής πολιτικής εν μέσω ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης.
Ο Trump, ο οποίος έχει κατηγορήσει την αμερικανική κεντρική τράπεζα ότι υπονομεύει τις προσπάθειές του για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, είπε μέσω Twitter την Τρίτη ότι η Fed θα πρέπει να μειώσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού κατά μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα και να ανανεώσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης το οποίο άντλησε τρισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία ως «απάντηση» στην οικονομική κρίση του 2007-2009 και την ύφεση.
Πιέσεις στο χρηματιστήριο του Λονδίνου άσκησαν τα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο της χώρας, που έδειξαν ότι αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων δύο μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 53,1 μονάδες, από 55,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, τα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή της Sainsbury έκλεισε με άνοδο 3,9%, καθώς η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη καλύτερα των προσδοκιών για το σύνολο της χρήσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης