Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,1% για τον χρυσό εν αναμονή Fed - Στα 1.284,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 0,1% για τον χρυσό εν αναμονή Fed - Στα 1.284,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 1,50 δολ. ή 0,1%, στα 1.284,20 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (1/5/2019) ο χρυσός, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της Fed, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την αμερικανική οικονομία.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, στηριζόμενη στην πίεση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για μείωση των επιτοκίων, αναμένεται να αφήσει το κόστος δανεισμού αμετάβλητο, καθώς διατηρεί μία «υπομονετική» στάση νομισματικής πολιτικής εν μέσω ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης.
Ο Trump, ο οποίος έχει κατηγορήσει την αμερικανική κεντρική τράπεζα ότι υπονομεύει τις προσπάθειές του για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, είπε μέσω Twitter την Τρίτη ότι η Fed θα πρέπει να μειώσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού κατά μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα και να ανανεώσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης το οποίο άντλησε τρισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία ως «απάντηση» στην οικονομική κρίση του 2007-2009 και την ύφεση.
Την ίδια ώρα, πάντως, ορισμένα μεικτά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ δεν επέτρεψαν στο δολάριο να κινηθεί υψηλότερα, περιορίζοντας τις απώλειες του χρυσού.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν 275 χιλ. νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ,
Από την άλλη, μεικτά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον κλάδο της μεταποίησης των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, στοιχεία που ανακοίνωσε η ΙHS Markit έδειξαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου κατέγραψε ήπια επιτάχυνση τον Απρίλιο του 2019, ενώ, στον αντίποδα, στοιχεία του ISM έδειξαν σημαντική επιβράδυνση.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 1,50 δολ. ή 0,1%, στα 1.284,20 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, δήλωσε σήμερα πως ο τελευταίος γύρος συζητήσεων με το Πεκίνο ολοκληρώθηκε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.
Ο Mnuchin, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο Πεκίνο μαζί με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, χαρακτήρισε ως «παραγωγικές» τις συνομιλίες.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου, Mick Mulvaney, δήλωσε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου θα επιλυθούν εντός δύο εβδομάδων «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».
Παρά τις προσπάθειες του χρυσού να βρεθεί ξανά στη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά βραχυπρόθεσμα, οι αναλυτές της Standard Chartered αναμένουν ότι οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου θα παραμείνουν χαμηλότερα και θα διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στα 1.285 δολ. ανά ουγγιά το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Ωστόσο, εκτιμούν ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα σκαρφαλώσει στα 1.325 δολ. ανά ουγγιά κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης