Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Φορτσάρουν» τα κομματικά επιτελεία μόλις τρεις εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες στις 26 Μαίου

tags :
«Φορτσάρουν» τα κομματικά επιτελεία μόλις τρεις εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες στις 26 Μαίου
«Φορτσάρουν» τα κομματικά επιτελεία μόλις τρεις εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες
Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές και εν μέσω τοξικού κλίματος κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση ετοιμάζονται για τη σύγκρουση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα με αφορμή την πρόταση μομφής που θα καταθέσει η ΝΔ εναντίον του Παύλου Πολάκη.
Την ίδια ώρα τα κομματικά επιτελεία προγραμματίζουν τις περιοδείες αλλά και την επικοινωνιακή στρατηγική που θα ακολουθήσουν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Το κυβερνητικό στρατόπεδο ρίχνει το μεγάλο βάρος πλέον στα μέτρα με το λεγόμενο κοινωνικό πρόσημο, με προφανή στόχο να ενισχυθεί το αφήγημα περί συνέχισης ελάφρυνσης των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων.
Στα όπλα που έχει στη φαρέτρα του το κυβερνητικό επιτελείο, μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται η ρύθμιση για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή καθώς και φοροελαφρύνσεις από το υπερπλεόνασμα όπως η μείωση ΦΠΑ, η μείωση φορολογίας εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ και πιθανόν μερική αποκατάσταση της 13ης σύνταξης.
Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο επίσης και στο πλαίσιο μιας προσπάθειας μετάδοσης ενός μηνύματος ενότητας και σταθερότητας της κυβερνητικής πλειοψηφίας η μεγάλη μάχη αναμένεται με την ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, εκτός Βουλής, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε περιοδείες και ανοιχτές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα με στόχο να αναδείξει το δίλημμα των επικείμενων ευρωεκλογών, πρόοδος ή συντήρηση και να επιχειρήσει φυσικά, να συσπειρώσει την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο, μετά την Κρήτη από όπου βρίσκεται και την ομιλία που θα απευθύνει την Παρασκευή στο κλειστό γυμναστήριο του εθνικού σταδίου Χανίων, ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί και στη Βόρεια Ελλάδα για να μετριάσει φυσικά τις πληγές από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Περιοδείες και πρόταση μομφής από Μητσοτάκη

Περιοδείες ανά την Ελλάδα περικλείονται και στο πρόγραμμα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την οικονομία να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η φράση, καλώς τα παιδιά, του προέδρου της ΝΔ, σε ότι αφορά το πακέτο φοροελαφρύνσεων το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση καταδεικνύει την πεποίθηση της ΝΔ, ότι η μείωση των φόρων αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο για την Αξιωματική Αντιπολίτευση καθώς είναι κάτι το οποίο υποστηρίζει, όπως επισημαίνουν στην Πειραιώς, εδώ και τρία χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά συνέπεια, από την Πειραιώς εκτιμούν πως όλη αυτή η παροχολογία από την πλευρά της κυβέρνησης δεν μπορεί να γίνει πιστευτή από τους πολίτες.
Ταυτόχρονα, από την πλευρά της ΝΔ αναμένεται σφυροκόπημα της κυβέρνησης στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.
Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ήδη το στίγμα του κάνοντας λόγο για ταύτιση του Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη και τον χυδαίο φασιστικό του λόγο όπως είπε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, το προσεχές Σάββατο διεξάγεται η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ κι εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του αναμένεται να στείλει μήνυμα νίκης αναφορικά με τις ευρωεκλογές. Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, θα συνεχίσει την περιοδεία του στις περιφέρειες της χώρας, με σταθμό αυτή τη φορά στη Βόρεια Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ, θα επισκεφθεί την Δράμα και την Καβάλα.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης