Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ασιατικές αγορές στον απόηχο Fed και εμπορικών συνομιλιών - Στο +0,74% και τις 29.920 μονάδες ο Hang Seng

tags :
Άνοδος στις ασιατικές αγορές στον απόηχο Fed και εμπορικών συνομιλιών - Στο +0,74% και τις 29.920 μονάδες ο Hang Seng
Ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,42% στις 2.212,75 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (2/5) οι αγορές της Ασίας, μετά την απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της καθώς και την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng καταγράφει άνδοο της τάξεως του +0,74% στις 29.920 μονάδες, καθώς οι μετοχες των AIA Group και AAC Technologies ενισχύονται κατά +4,19% και +3,45% αντίστοιχα.
Παράλληλα, ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,42% στις 2.212,75 μονάδες, με τις μετοχές των SK Hynix και LG Electronics να ενισχύονται κατά +2,15% και +1,32% αντίστοιχα.
Ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο +0,34% και τις 11.004,49 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SET στην Ταϋλάνδη διαπραγματεύεται στο +0,38% και τις 1.679,89 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά -0,59% στις 6.338,40 μονάδες, καθώς η μετοχή της BHP έκλεισε στο -1,23% ενώ η μετοχή της Beach Energy κατέγραψε πτώση της τάξεως του -3,70%.
Σημειώνεται ότι οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα και την Ιαπωνία παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας, και αναμένεται να ανοίξουν ξανά την επόμενη εβδομάδα.
Χθες (1/5) οι αγορές στη Wall Street έκλεισαν με πτώση, καθώς παρά το γεγονός ότι η Federal Reserve διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ο επικεφαλής της τράπεζας Jerome Powell εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «βλέπω πως βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο».
Στο Πεκίνο, οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας κατέγραψαν περαιτέρω πρόοδο τις προηγούμενες ημέρες, με τις δύο πλευρές να πραγματοποιούν νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.
Μάλιστα, δημοσίευμα του CNBC, το οποίο επικαλείται πηγές από την Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι η εμπορική συμφωνία είναι «πιθανό» να έχει επιτευχθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (10/5).
Πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, μετά την άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,44% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,86 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,42% στα 63,33 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 9,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Απριλίου, όγκος εξαπλάσιος σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 900 χιλ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για πτώση της τάξεως των 1 εκατ. βαρελιών, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου κατέγραψαν πτώση της τάξεως των 1,3 εκατ. βαρελιών, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 193 χιλ. βαρέλια.
Ωστόσο, οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν και της Βενεζουέλας παρέχουν στήριξη στο πετρέλαιο και αποτρέπουν περαιτέρω πτώση της τιμής του «μαύρου χρυσού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης