Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Ευκαιρίες για τους επενδυτές ακόμη και εν μέσω γεωπολιτικού ρίσκου

Credit Suisse: Ευκαιρίες για τους επενδυτές ακόμη και εν μέσω γεωπολιτικού ρίσκου
Γεωπολιτική και τρομοκρατία θα οδηγήσουν σε ενίσχυση τους κλάδους άμυνας και κυβερνοασφάλειας
Ευκαιρίες για τους επενδυτές ακόμη και εν μέσω σημαντικού γεωπολιτικού ρίσκου, εντοπίζουν οι αναλυτές της Credit Suisse.
Μολονότι οι πολιτικές εντάσεις και η ενίσχυση του προστατευτισμού στο εμπόριο πλήττουν τις οικονομίες, υπάρχουν τρόπο για τους επενδυτές να βγουν στην επιφάνεια.
Σύμφωνα με ανάλυση της ελβετικής τράπεζας το αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο και η τρομοκρατική απειλή θα οδηγήσουν σε αύξηση δαπανών σε τομείς όπως η άμυνα και η κυβερνοασφάλεια, όπως μεταδίδει το CNBC.
«Ο κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια από τρομοκρατικές επιθέσεις, η εύθραυστη γεωπολιτική κατάσταση και οι τεχνολογικές απειλές, αποτελούν τις κυρίαρχες πηγές ανησυχίας», σημειώνεται.
Την ίδια ώρα, η προστασία των προσωπικών δεδομένων βρίσκεται ψηλά στην πολιτική ατζέντα.
Επίσης, ένα σημείο κλειδί για τους επενδυτές είναι η γενιά των millenials.
Πρόκειται για μια κοινωνική ομάδα με αυξανόμενη επιρροή στις επιχειρήσεις.
Η καθαρά ενέργεια αναμένεται επίσης να πρωταγωνιστήσει, με την Credit Suisse να συμβουλεύει τις εταιρείες ηλεκτρισμού να προχωρήσουν σε τροποποιήσεις των επιχειρηματικών τους μοντέλων και να στραφούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Την ίδια ώρα, οι αναλυτές της Credit Suisse δηλώνουν bullish για τις υπόδομές στον κλάδο μεταφορών και για τους διαχειριστές του δικτύου 5G.
 
www.bankingnews.rg

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης