Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Καλοδεχούμενη η αλλαγή στάσης του Μητσοτάκη για το αφορολόγητο

Χαρίτσης: Καλοδεχούμενη η αλλαγή στάσης του Μητσοτάκη για το αφορολόγητο
Η ΝΔ τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών
Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε την αλλαγή στάσης του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη όσον αφορά τη μη μείωση του αφορολογήτου ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης, υποστηρίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης τρέχει για να βγει δεύτερος».
«Όπως έγινε και με τις συντάξεις, η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες αναιρεί τα μέτρα που είχαν ληφθεί σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και η αντιπολίτευση τρέχει να προλάβει εξελίξεις.
Η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να ψηφίσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα φέρει η κυβέρνηση και όχι το αντίστροφο, όπως έγινε και με τις συντάξεις» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Χαρίτσης.
Ερωτηθείς για την σφοδρή κριτική του Κινήματος Αλλαγής στις εξαγγελίες Μητσοτάκη για το αφορολόγητο, τόνισε ότι «τελευταία παρατηρούσαμε μια μονομέτωπη επίθεση του ΚΙΝΑΛ προς την κυβέρνηση, η οποία έρχεται σε αναντιστοιχία με το χώρο της βάσης της».
Ο κ.Χαρίτσης έκανε λόγο για «πολιτική επιλογή» της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ που «κρυβόταν πίσω από προθέσεις και κελεύσματα της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ενώ τόνισε ότι «θα δούμε αν σηματοδοτεί μια αλλαγή η όλο και εντονότερη κριτική προς τη ΝΔ».
Σχετικά με τα μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας, ο υπ. Εσωτερικών είπε πως «έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για περισσότερες παρεμβάσεις».
«Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το νέο πακέτο ελαφρύνσεων.
Θα εστιάζει και στο συνταξιοδιοτικό ώστε να ελαφρυνθούν κυρίως τα στρώματα της μεσαίας τάξης.
Είναι παρεμβάσεις με ορίζοντα 3ετίας - 4ετίας, ορίζουν την ατζέντα της επόμενης μέρας, δεν είναι άπαξ» τόνισε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται περί μέτρων προεκλογικού χαρακτήρα που θα μπορούσαν να δεσμεύσουν την επόμενη κυβέρνηση, είπε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τα υλοποιήσει και την επόμενη 4ετία, δεν βάζουμε τρικλοποδιές σε κανέναν, τα μέτρα δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και είναι πλήρως κοστολογημένα».
«Η ελληνική κοινωνία έχει πληγωθεί και επιβαρυνθεί από την κρίση.
Στόχος των μέτρων είναι να επουλωθούν οι πληγές και να αποκατασταθούν οι αδικίες.
Έχουμε δημιουργήσει χρηματοδοτικό "μαξιλάρι" 24 δισ. ευρώ, κάτι που δεν υπήρξε ποτέ στην οικονομία» υπογράμμισε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού μετά τις εκλογές.
«Τα προγράμματα των δύο κομμάτων είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, δεν υπάρχει κοινή ιδεολογική βάση.
Νομίζω δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για τέτοιου είδους συνεργασίες.
Συγκρουόμαστε με το νεοφιλελευθερισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Παλεύουμε ώστε η επόμενη κυβέρνηση και στην Ελλάδα να έχει προοδευτικό πρόσημο, με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης