Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στις ευρωαγορές στον απόηχο Fed και αποτελεσμάτων - Στο -0,46% ο FTSE 100

Απώλειες στις ευρωαγορές στον απόηχο Fed και αποτελεσμάτων - Στο -0,46% ο FTSE 100
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,58% κι έκλεισε στις 388,84 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (2/5/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η Fed διατήρησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, κι επανέλαβε ότι θα παραμείνει «υπομονετική», ωστόσο οι αγορές απογοητεύτηκαν από τις δηλώσεις του επικεφαλής της, Jerome Powell, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει μείωση των επιτοκίων.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,58% κι έκλεισε στις 388,84 μονάδες.


Ο κλάδος των πρώτων υλών έκλεισε με πτώση 1,6%, καθώς οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον μηνών.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,46% κι έκλεισε στις 7.351,31 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,85% στις 5.538,86 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 0,78% στις 21.710,38 μονάδες.




Εξαίρεση αποτέλεσε ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, ο οποίος κατάφερε να κλείσει με οριακά κέρδη 0,01% στις 12.345,42 μονάδες.


Στο «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων, πτώση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της ING Groep για το πρώτο τρίμηνο του 2019, με τη μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί κατά 0,5%.
Η μετοχή της BNP Paribas σημείωσε ισχυρή άνοδο 1,2%, καθώς εμφάνισε μια αύξηση 22% στα καθαρά της κέρδη, πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας έχει δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει σε περικοπές κόστους 500 εκατ. ευρώ το 2019, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν μείωση προσωπικού και κλείσιμο υποκαταστημάτων.
Η μετοχή της Royal Dutch Shell σημείωσε άνοδο 1,7%, παρά την πτώση 7,2% που εμφάνισαν τα κέρδη της για το α’ τρίμηνο του 2019, ενώ η Lloyds Bank υποχώρησε κατά 1,3%, καθώς, παρά την αύξηση, τα κέρδη της αποδείχτηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Volkswagen έκλεισε με σημαντική άνοδο 3,7%, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ήταν αντίστοιχα των προσδοκιών.
Πιέσεις στις ευρωαγορές άσκησαν τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη, με τον κλάδο να σημειώνει συρρίκνωση για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τον μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στις 47,9 μονάδες, από 47,5 τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η πτώση του δείκτη οφείλεται κατά κύριο λόγο στη Γερμανία, όπου η δραστηριότητα παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 80 μηνών.
Στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις στο εμπόριο, μετά από χθεσινό δημοσίευμα του «CNBC», το οποίο, επικαλούμενο πηγές από την Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι μια εμπορική συμφωνία είναι «πιθανό» να έχει επιτευχθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή (10/5).
Στο Πεκίνο, οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας κατέγραψαν περαιτέρω πρόοδο τις προηγούμενες ημέρες, με τις δύο πλευρές να αναμένεται να έχουν μια νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης