Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

To «δια ταύτα» της επιστροφής της Mazda στην Ελλάδα - Πώς βρέθηκε στην …αγκαλιά του ομίλου Συγγελίδη

tags :
To «δια ταύτα» της επιστροφής της Mazda  στην Ελλάδα - Πώς  βρέθηκε στην  …αγκαλιά του ομίλου Συγγελίδη
Η  αρχή της συνεργασίας γίνεται με ένα κατάστημα -ναυαρχίδα στα νότια προάστια της Αθήνας
Μια από τις πλέον εμβληματικές ιαπωνικές φίρμες αυτοκινήτων η MAZDA επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από απουσία αρκετών χρόνων  που συνέπεσε με την περίοδο της κρίσης.
Η εμβληματική μάρκα που με ισχυρό περιφερειακό δίκτυο είχε να επιδείξει μεγάλη διείσδυση σε πόλεις και ύπαιθρο με σειρά μοντέλων με μια συνεργασία με τον όμιλο Συγγελίδη ποντάρει στην ανάκαμψη της αγοράς αλλά και στα νέα μοντέλα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της.
Η  αρχή της συνεργασίας γίνεται με ένα κατάστημα -ναυαρχίδα στα νότια προάστια της Αθήνας, όπου οι Έλληνες οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία των τελευταίας σειράς αυτοκινήτων της Mazda, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουριου Mazda3, του Mazda MX-5, του κορυφαίου σε πωλήσεις διθέσιου roadster στον κόσμο, και του ηγέτη της κατηγορίας του Mazda CX-5 SUV.
Μαζί με τα μικρά της αυτοκίνητα η εταιρία στοχεύει τόσο την ανάκαμψη των εισοδημάτων όσο και στην αναπτυσσόμενη αγορά leasing και rent a car.
O David McGonigle, Regional Director της Mazda Central and South East Europe, με την ευκαιρία της συνεργασίας με τον Όμιλο Συγγελίδη δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την έναρξη πωλήσεων των νέων μας οχημάτων στην Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια λαμβάναμε συνεχώς αιτήματα από ενδιαφερόμενους καταναλωτές για να κάνουμε τα αυτοκίνητά μας ξανά διαθέσιμα στην Ελλάδα και τώρα πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.
Στον Όμιλο Συγγελίδη βρήκαμε έναν τοπικό συνεργάτη υψηλών προδιαγραφών, που κατανοεί το brand μας και θα διασφαλίσει μια επιτυχημένη επάνοδο σε μια αγορά, όπου η Mazda έχει μια μακρά ιστορία».
Ο κ. Πολύχρονης Συγγελίδης, επικεφαλής των επιχειρήσεων Συγγελίδη σχολίασε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που η Mazda επέλεξε εμάς για αυτό το εγχείρημα, σε αυτή την σημαντική στιγμή για το brand.
Είμαστε βέβαιοι ότι η μακροχρόνια δέσμευσή μας στην επίτευξη μιας ηγετικής θέσης στη εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, παρέχοντας έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό προϊόντων και υπηρεσιών και μια εμπειρία υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας θα επιτρέψουν σε μια νέα γενιά Ελλήνων να ερωτευθούν τα αυτοκίνητα της Mazda.”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυξημένες κατά 22,6% ήταν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη χώρα στο σύνολο του 2018.
Ο Όμιλος Συγγελίδης ελέγχει το 20% της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτων καθώς διαθέτει  στο χαρτοφυλάκιο του τις γαλλικές μάρκες Citroen, Peugeot και την Opel.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα αυτοκίνητα της Mazda  εντάσσονται στην premium κατηγορία δίνοντας υψηλές προσδοκίες στον Όμιλο. Από το 2011 δεν υπήρχε αντιπρόσωπος της Mazda  ενώ  έχει  διασωθεί  εν μέρει το δίκτυο serves της εταιρείας.      
Την ίδια στιγμή η ΕΛΣΤΑΤ, τον Δεκέμβριο 2018 ανακοίνωσε ότι κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 9.195 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 8.833 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 4,1% (αύξηση 16,1% είχε παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο 2017 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016).
Τα καινούρια αυτοκίνητα ανέρχονται σε 5.969 έναντι 5.905 που κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 1,1%.
Στο σύνολο του περυσινού έτους, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 190.847 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι155.693 που κυκλοφόρησαν το 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 22,6 % (αύξηση 20,8% είχε παρουσιαστεί το δωδεκάμηνο του 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016). Τα καινούργια αυτοκίνητα ανέρχονται σε 110.769 έναντι 95.171 που κυκλοφόρησαν το 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 16,4%.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης