Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χαμηλότερο επίπεδο του 2019 ο χρυσός - Απώλειες 1%, στα 1.272 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Στο χαμηλότερο επίπεδο του 2019 ο χρυσός - Απώλειες 1%, στα 1.272 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 12,20 δολ. ή 1%, στα 1.272 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Δεκεμβρίου 2018
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (2/5/2019) ο χρυσός, υποχωρώντας μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο του 2019, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η Fed διατήρησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, κι επανέλαβε ότι θα παραμείνει «υπομονετική» ως προς τη νομισματική πολιτική.
Ωστόσο, οι αγορές απογοητεύτηκαν από τις δηλώσεις του επικεφαλής της, Jerome Powell, ο οποίος έστειλε το μήνυμα ότι δεν σχεδιάζει μειώσεις επιτοκίων φέτος, παρά την αποδυνάμωση του πληθωρισμού.
Μάλιστα αυτό που προκάλεσε την εντονότερη αναστάτωση ήταν η αναφορά του διοικητή της Powell ότι η υποχώρηση του πληθωρισμού οφείλεται σε «προσωρινούς» παράγοντες και ότι ακόμη δεν αποτελεί ανησυχητικό σημάδι για την αμερικανική οικονομία.
Οι δηλώσεις αυτές προσέφεραν ώθηση στο δολάριο, ασκώντας πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 12,20 δολ. ή 1%, στα 1.272 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Δεκεμβρίου 2018.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,2% στις 97,8 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,118 δολ., στον απόηχο και των απογοητευτικών στοιχείων για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη, με τον κλάδο να σημειώνει συρρίκνωση για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τον μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στις 47,9 μονάδες, από 47,5 τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η πτώση του δείκτη οφείλεται κατά κύριο λόγο στη Γερμανία, όπου η δραστηριότητα παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 80 μηνών.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης