Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,36% και τις 30.052 μονάδες ο Hang Seng

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,36% και τις 30.052 μονάδες ο Hang Seng
Ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,74% στις 2.196,32 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι αγορές της Ασίας, στον απόηχο της συνεδρίασης της Federal Reserve νωρίτερα εντός της εβδομάδας, την ίδια στιγμή που οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,36% στις 30.052 μονάδες, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές των CNOOC και Tencent υποχωρούν κατά -1,58% και -1,12% αντίστοιχα.
Παράλληλα, ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,83% στις 11.096,30 μονάδες, με τη μετοχή της Taiwan Semiconductor να ενισχύεται κατά +2,32%, ενώ ο δείκτης SET στην Ταϋλάνδη έκλεισε με οριακές μεταβολές, και συγκεκριμένα στο -0,01% και τις 1.679,07 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά -0,74% στις 2.196,32 μονάδες, καθώς η μετοχή της Samsung υποχώρησε κατά -1,31%, ενώ μικρότερη είναι η πτώση για τον δείκτη STI στη Σιγκαπούρη, ο οποίος διαπραγματεύεται στο -0,07% και τις 3.390,91 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, αυτός έκλεισε στο -0,04% και τις 6.335,80 μονάδες, με τη μετοχή της Beach Energy να υποχωρεί κατά -2,88%, ενώ στον αντίποδα η μετοχή της Fortescue Metals έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +1,53%.
«Η Ασία είναι απίθανο να δει πέρα από τις επιδόσεις της Wall Street για μία αρχική κατεύθυνση», σχολίασε ο αναλυτής της OANDA, Jeffrey Halley, την ίδια στιγμή που οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας στα στοιχεία που αφορούν τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.
Κατά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, ο επικεφαλής της τράπεζας Jerome Powell, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση επιτοκίων στο εγγύς μέλλον, καθώς και ότι ο χαμηλότερος πληθωρισμός στις ΗΠΑ ήταν «μεταβατικός».
«Οι αγορές αναζητούσαν πολύ περισσότερα από τη Fed και συγκλονίστηκαν όταν ο πρόεδρος Powell είπε ότι η Fed δεν βρίσκει πειστικές περιπτώσεις ώστε να μετακινήσει τα επιτόκια προς οποιαδήποτε κατεύθυνση», σχολίασε ο αναλυτής της SPI Asset Management, Stephen Innes/
Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι παρά τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών, η επίτευξη συμφωνίας κατά την ερχόμενη εβδομάδα είναι εφικτή.
Πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, εν μέσω αυξημένης παραγωγής στις ΗΠΑ, καθώς και λόγω των προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα ολοκληρώσει τις περικοπές στην παραγωγή του μετά τον Ιούνιο.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,48% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 70,41 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,23% στα 61,67 δολ. ανά βαρέλι.
Πλέον, το Brent αναμένεται να σημειώσει πτώση της τάξεως του -2,5% για το σύνολο της εβδομάδας, ενώ η αντίστοιχη πτώση για το αμερικανικό αργό διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο -2,6%.
«Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει καθώς η πίεση από τα επίπεδα ρεκόρ παραγωγής των ΗΠΑ συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Sun Global Investments, Mihir Kapadia.
Η παραγωγή των ΗΠΑ ανέρχεται πλέον στα 12,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί επίπεδο-ρεκόρ, ενώ οι εξαγωγές αμερικανικού αργού ξεπέρασαν τη ζώνη των 3 εκατ. βαρελιών ημερησίως για πρώτη φορά κατά το τρέχον έτος.
Η αυξημένη παραγωγή αμερικανικού πετρελαίου έχει αντισταθμίσει σε μεγάλο βαθμό τη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων που έχουν δημιουργηθεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας, καθώς και από τις περικοπές του ΟΠΕΚ.
Παράλληλα, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι παρά τη σημαντική άνοδο που κατέγραψε το πετρέλαιο στην αρχή του έτους, η μακροπρόθεσμη πορεία της τιμής του πετρελαίου έχει καθοδική τάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης