Διεθνή

Fiat Chrysler: Κέρδη 508 εκατ. ευρώ στο α’ 3μηνο 2019 - Πτώση εσόδων 5%

tags :
Fiat Chrysler: Κέρδη 508 εκατ. ευρώ στο α’ 3μηνο 2019 - Πτώση εσόδων 5%
Μειωμένα κέρδη και έσοδα ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2019 η Fiat Chrysler (FCA)
Μειωμένα κέρδη και έσοδα ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2019 η Fiat Chrysler (FCA), καθώς επιβραδύνθηκαν οι πωλήσεις της στη Βόρεια Αμερική.
Η ιταλο-αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 29%, στα 1,07 δισ. ευρώ, κάτω των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 1,31 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, τα έσοδα της FCA σημείωσαν πτώση 5% και διαμορφώθηκαν σε 24,5 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 508 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 47% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.
Στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, η μετοχή της FCA σημειώνει άνοδο 1,6%, ενώ στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street καταγράφει κέρδη 1,6%.
«Η αγορά ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό στην ανάπτυξη των νέων προϊόντων μας και συνεχίζουμε να υλοποιούμε πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τα τμήματα που υποαποδίδουν.
Με βάση αυτούς τους παράγοντες και τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, είμαστε σε αντιστοιχία με τις προσδοκίες μας και είμαστε αισιόδοξοι για το guidance μας για το 2019», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mike Manley.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης