Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι απώλειες για τον χρυσό στον απόηχο Fed - Στο -0,09% και τα 1.270,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζονται οι απώλειες για τον χρυσό στον απόηχο Fed - Στο -0,09% και τα 1.270,65 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους
Οριακές απώλειες καταγράφει σήμερα Παρασκευή (3/5) ο χρυσός, διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, στον απόηχο της απόφασης της Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,09% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.270,85 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους.
Χθες (4/5) ο χρυσός κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων εβδομάδων, καθώς η Federal Reserve απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων βραχυπρόθεσμα, μία εξέλιξη που θα ευνοούσε την τιμή του πολύτιμου μετάλλου.
«Θεωρούμε ότι η στάση μας στην πολιτική μας είναι η κατάλληλη αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τράπεζας, Jerome Powell, μετά την ολοκληρωση της συνεδρίασης, προσθέτοντας ότι «δεν βρίσκουμε κάποια σημαντική περίπτωση ώστε να κινηθούμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση».
Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στα στοιχεία που αφορούν τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2019, οι οποίες αναμένεται να δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.
Στο επίκεντρο βρέθηκε και η έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, σύμφωνα με την οποία οι αγορές χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου ήταν οι υψηλότερες των τελευταίων έξι ετών.
«Έχουμε δει τη συνέχιση της ισχυρής ζήτησης από τις κεντρικές τράπεζες», σχολίασε ο επικεφαλής της αγοράς πληροφοριών του Συμβουλίου, Alistair Hewitt, προσθέτοντας ότι «αναμένουμε ένα ακόμα καλό έτος για τις αγορές των κεντρικών τραπεζών, αν και θα εκπλαγώ ευχάριστα εάν πρόκειται να αγγίξουν τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν το 2018».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης