Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι απαντά η Forthnet στο bankingnews για τα οικονομικά στοιχεία και τα σχέδια για επενδυτή

tags :
Τι απαντά η Forthnet στο bankingnews για τα οικονομικά στοιχεία και τα σχέδια για επενδυτή
Οι δανείστριες τράπεζες που κατέχουν σήμερα πάνω από το 36% των μετοχών της εταιρείας
Με αφορμή δημοσίευμα του bankingnews.gr «SOS για άμεση λύση εκπέμπουν τα οικονομικά στοιχεία της Forthnet εξυγίανση ή πώληση» (δείτε εδώ), η διοίκηση της Forthnet αναφέρει ότι τα στοιχεία δείχνουν βελτίωση ενώ οι δανείστριες τράπεζες που κατέχουν σήμερα πάνω από το 36% των μετοχών της εταιρείας, μετά από δύο διαδοχικές μετατροπές, έχουν από κοινού εξουσιοδοτήσει από το τέλος του 2016, την Ιαπωνική επενδυτική τράπεζα Nomura, να αναζητήσει επενδυτή για τα συνολικά ανοίγματα τους στην εταιρεία.
Ειδικότερα:

Κάντζα, 3 Μαΐου 2019

Προς:    bankingnews.gr κ. Πέτρο Λεωτσάκο

Αξιότιμε κύριε Λεωτσάκο,

Με αφορμή το άρθρο του συντάκτη του site σας κ. Νίκου Καρούτζου με τίτλο «SOS για άμεση λύση εκπέμπουν τα οικονομικά στοιχεία της Forthnet εξυγίανση ή πώληση» που δημοσιεύτηκε στο Bankingnews.gr την Τρίτη 30/4/2019, ο οποίος για μία ακόμα φορά επισημαίνει μόνο τυχόν στοιχεία που δημιουργούν αρνητική εικόνα για την εταιρεία μας και αποσιωπά συστηματικά οποιεσδήποτε  θετικές βελτιώσεις και πρωτοβουλίες της, επιτρέψτε μας να προσθέσουμε και τα εξής σε σχέση με  τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώσαμε για το 2018:

•    Βελτιώσαμε το EBITDA σε σχέση με το 2017 κατά 5,3% (42,3 εκατ. ευρώ), ως  αποτέλεσμα της πιστής και επιτυχημένης εφαρμογής του προγράμματος λειτουργικής αναδιάρθρωσης που ακολουθούμε.
•    Καταγράψαμε θετικό Free Cash Flow 3,2 εκατ. ευρώ.
•    Οι συνολικοί πελάτες μας στη συνδρομητική τηλεόραση –λιανική και χονδρική- διατηρήθηκαν σταθεροί.
•    Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 4%, γεγονός που συνιστά βελτίωση σε σύγκριση με την μείωση κατά 8,5% στο 2017.
•    Τα λειτουργικά μας έξοδα έχουν μειωθεί κατά 14,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017, που αντιστοιχεί σε μείωση 5,7%.
•    Αναφορικά με τον τραπεζικό δανεισμό της εταιρείας μας, αυτός ανέρχεται σε 256,3 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένου του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 54,0 εκατ. ευρώ (σε ονομαστική αξία).

Σχετικά με την στρατηγική μας και τη θέση μας στην αγορά θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον συντάκτη σας και κυρίως στο αναγνωστικό σας κοινό:
 
•    Η εταιρεία μας καλύπτει με υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας το 16% των ελληνικών νοικοκυριών, ενώ την εμπιστεύονται περισσότερες από 40.000 επιχειρήσεις.
•    Οι πρωτοβουλίες της διοίκησης για άνοιγμα στην χονδρική αγορά του premium αθλητικού περιεχομένου έχουν εδραιώσει  τη στρατηγική θέση της  εταιρείας  στην αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης.
•    Ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας συμφωνήθηκε το 2008 για την εξαγορά της Nova, προ κρίσεως και σε ένα εντελώς διαφορετικό μακροοικονομικό περιβάλλον.  H εταιρεία μας έχει καταβάλει από τότε τόκους ύψους περίπου 120 εκ. ευρώ. Μέρος τους δανεισμού αυτού, το 2016 μετατράπηκε σε Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο που καλύφθηκε από τις δανείστριες τράπεζες, και με βάση αυτό κατέχουν δυνητικά σε περίπτωση πλήρης μετατροπής πάνω από τα 2/3 του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
•    Οι δανείστριες τράπεζες που κατέχουν σήμερα  πάνω από το 36% των μετοχών της εταιρείας, μετά από δύο διαδοχικές μετατροπές, έχουν από κοινού εξουσιοδοτήσει από το τέλος του 2016, την Ιαπωνική επενδυτική τράπεζα Nomura, να αναζητήσει επενδυτή για τα συνολικά ανοίγματα τους στην εταιρεία (δάνεια, μετοχές, μετατρέψιμες ομολογίες). Οι διαπραγματεύσεις και αποφάσεις σχετικά με την  παραπάνω διαδικασία, είναι αποκλειστικά θέμα της κοινοπραξίας των τεσσάρων δανειστριών τραπεζών.
•    Προτάσεις εκτός της ανωτέρω διαδικασίας, από επενδυτικά σχήματα που έχει προσελκύσει η ίδια η εταιρεία, και πάλι προωθούνται προς τις τράπεζες προς τελική αξιολόγηση.
•    Την ίδια στιγμή η εταιρεία μας ετοιμάζεται να μπει στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως ιδεατός πάροχος (MVNO) σε συνέχεια ρυθμιστικών αποφάσεων που, μετά από πολλά χρόνια, εξομοιώνουν το ελληνικό πλαίσιο αγοράς κινητής τηλεφωνίας με αυτό των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών. Για πρώτη φορά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, που θα επιτρέπουν στην εταιρεία μας να προσφέρει με ανταγωνιστικούς όρους και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, καλύπτοντας έτσι με ολοκληρωμένο τρόπο τις ανάγκες  των ελληνικών νοικοκυριών για υπηρεσίες επικοινωνίας και οικιακής ψυχαγωγίας.
•    Τέλος, θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι η εταιρεία μας παρουσιάζει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα παρά την υπερφορολόγηση του κλάδου της συνδρομητικής τηλεόρασης και τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που διαμορφώθηκαν την τα τελευταία χρόνια,  σε σχέση με πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του Pay TV.

Παρά το γεγονός ότι ο συντάκτης σας, δεν επικοινώνησε μαζί μας πριν την δημοσίευση του εν λόγω άρθρου, προκειμένου να έχει μια πλήρη εικόνα αναφορικά με την εταιρεία μας, είμαστε σίγουροι ότι η επιστολή μας αποκαθιστά την πραγματικότητα και βοηθά στην πλήρη και έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών του site σας, εξ ου και αναμένουμε τη  δημοσίευσή της.

Με εκτίμηση

Γρηγόρης Κατσογιάννης
Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας Forthnet

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης