Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Huawei P30 Pro: Η νέα εποχή στη νυχτερινή φωτογραφία με 40% περισσότερο φως!

tags :
Huawei P30 Pro: Η νέα εποχή στη νυχτερινή φωτογραφία με 40% περισσότερο φως!
Huawei P30 Pro: Η νέα εποχή στη νυχτερινή φωτογραφία με 40% περισσότερο φως!
Όταν λανσαρίστηκε το P20 Pro, εμφανίστηκε με μια σειρά εντυπωσιακών χαρακτηριστικών όπως ο ενισχυμένος αισθητήρας, το σύστημα τριπλής κάμερας, η τεχνολογία των pixels, οι επιδόσεις ISO που έφταναν το επίπεδο των DSLR, η εξελιγμένη μέθοδος επεξεργασίας και η σταθεροποίηση της εικόνας μέσω AI.
Οι καινοτομίες του P20 Pro έφεραν την επανάσταση και έθεσαν νέα στάνταρντ στη νυχτερινή φωτογραφία με smartphone που μέχρι τότε ήταν η Αχίλλειος Πτέρνα των αγαπημένων μας συσκευών.
Από μόνη της, η εξαιρετική ποιότητα φωτογράφισης σε χαμηλό φωτισμό του P20 Pro ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί, όμως οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Huawei δεν επαναπαύθηκαν στις δάφνες τους και έκαναν τα αδύνατα δυνατά. Έφτιαξαν το HUAWEI P30 Pro! το νέο smartphone της Huawei που μπορεί να κάνει φωτογραφικές λήψεις σχεδόν σε απόλυτο σκοτάδι, αψηφώντας τους κανόνες της φύσης. Αν όμως ακόμα και σήμερα η νυχτερινή φωτογραφία του P20 Pro χαρακτηρίζεται κορυφαία, γιατί το HUAWEI P30 Pro έρχεται να προσφέρει αυτό το κάτι παραπάνω, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στη βιομηχανία των smartphones; Η αποστολή της σειράς HUAWEI P ήταν πάντα να ταράζει τα νερά με την καινοτομία της και αυτό έκανε και τώρα.

Το Τρίτο Μάτι: Φωτογραφία πέρα από την ανθρώπινη όραση

Σύμφωνα με την Huawei η φωτογραφία χωρίζεται σε τρία επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο προσομοιάζει και αντιγράφει τον τρόπο που οι εικόνες αποτυπώνονται από το ανθρώπινο μάτι. Για να γίνει αυτό, οι μηχανικοί αύξησαν τα pixels από 20Mp σε 40Mp εκτοξεύοντας έτσι την ανάλυση και την καθαρότητα. Στο δεύτερο επίπεδο γίνεται μια σχεδόν τέλεια προσέγγιση της ανθρώπινης όρασης. Το software και το hardware δουλεύουν συνδυαστικά καλύπτοντας οποιαδήποτε ατέλεια κατά τη λήψη με στόχο τη μέγιστη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας. Το τρίτο επίπεδο όμως του HUAWEI P30 Pro είναι αυτό με το περισσότερο ενδιαφέρον. Η φωτογραφία με smartphone ξεπερνάει για πρώτη φορά τα οπτικά όρια του ανθρώπου, όχι μόνο με τη λήψη εικόνων σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι, αλλά και προσδίδοντας σε αυτές χρώματα και λεπτομέρειες που τα μάτια αδυνατούν να αντιληφθούν.

RYYB: Οι κανόνες της φωτογραφίας ξαναγράφονται

Νέοι στόχοι χρειάζονται νέες τεχνολογίες και η τεχνολογία πίσω από το P20 Pro είχε ήδη κάνει τη διαδρομή της με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη για ριζική αλλαγή στην αρχιτεκτονική δομή της σειράς P φέρνοντας κάτι νέο στη φωτογραφία με smartphone. Για να γίνει αυτό, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές του HUAWEI P30 Pro άφησαν πίσω τους το παραδοσιακό χρωματικό μοντέλο RGB που χαρακτηρίζει την ψηφιακή φωτογραφία εδώ και 44 χρόνια και το αντικατέστησαν με την διάταξη RYYB Color Filter Array (CFA).
Το προηγούμενο σύστημα RGGB (red + green + green + blue) έγινε RYYB (red + yellow + yellow + blue). Η νέα αυτή διάταξη ενισχύει και αυξάνει κατακόρυφα την πρόσληψη φωτός αφού το κίτρινο φίλτρο δέχεται και το κόκκινο αλλά και το πράσινο φως. Αυτό επιτρέπει στο HUAWEI P30 Pro να αποτυπώνει εικόνες ακόμα και με το ελάχιστο φως των 0.3 Lux!

Η καινοτομία ξεπερνάει την αμφιβολία

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν την εξέλιξη του HUAWEI P30 Pro, έπρεπε να συγκρουστούν και να ξεπεράσουν αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη νέα κάμερα ώστε να γίνει το όρμά τους πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, ο προμηθευτής των αισθητήρων της Huawei δεν πίστεψε ότι το μοντέλο RYYB θα μπορούσε να παραγάγει φυσικά χρώματα και δεδομένου του περιορισμένου χρόνου για την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας, αρχικά απέρριψε την ιδέα.
Δύο μήνες μετά ο Richard Yu, CEO της Huawei, επισκέφθηκε το εργοστάσιο του προμηθευτή με όλη την ομάδα R&D (Έρευνας & Ανάπτυξης) και παρουσίασε τον νέο αλγόριθμο RYYB, τη μέθοδο ρύθμισης των χρωμάτων και το πιθανό παραγόμενο οπτικό αποτέλεσμα. Τότε και μόνο τότε ο προμηθευτής πείστηκε ότι ο νέος αισθητήρας μπορεί πράγματι να υλοποιηθεί και να εφαρμοστεί, ξεκινώντας την παραγωγή των προσαρμοσμένων αισθητήρων ειδικά για τη σειρά HUAWEI P.
Λόγω του ότι η κάμερα προσλαμβάνει φως από διαφορετικά μήκη κύματος, για να δουλέψει η αρχιτεκτονική RYYB έπρεπε να προσαρμοστεί κατάλληλα και να εξελιχθεί και ο αλγόριθμος επεξεργασίας της εικόνας. Για το κίτρινο φάσμα συγκεκριμένα, έπρεπε να γίνει ξεχωριστή ρύθμιση ώστε το νέο HUAWEI P30 Pro να πετύχει την ακριβή αναπαραγωγή των χρωμάτων. Το να ξαναγραφτεί αυτός ο αλγόριθμος από την αρχή, σήμαινε ότι όλα τα εργαλεία και όλη η εμπειρία που προερχόταν από τα προηγούμενα smartphones της σειράς, θα έμεναν στην άκρη και οι μηχανικοί θα ξεκινούσαν από λευκή σελίδα.
Το εγχείρημα μεγάλο και απαιτητικό για όλο το team του τμήματος R&D. Μέχρι και μία εβδομάδα πριν το παγκόσμιο λανσάρισμα του HUAWEI P30 Pro, η ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης συνέχιζε να βελτιώνει και να κάνει ρυθμίσεις με σκοπό το κοινό να έχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία νυχτερινής φωτογραφίας που έχει υπάρξει ποτέ. Η πραγματοποίηση και η υλοποίηση του σχεδίου RYYB αντιπροσωπεύει την αποφασιστικότητα της Huawei να παρέχει μέσα από τη σειρά P τη μέγιστη τεχνολογική καινοτομία και να προσφέρει μοναδικές και πρωτόγνωρες εμπειρίες σε όλους όσους θέλουν να είναι μπροστά στις εξελίξεις.

HUAWEI P30 Pro: Ο κυρίαρχος της επόμενης γενιάς της φωτογραφίας

Το HUAWEI P30 Pro είναι μια τολμηρή διαδρομή εξερεύνησης των ορίων της φωτογραφίας και μια εκτεταμένη δοκιμή του ρόλου της τεχνολογίας, καθώς διαμορφώνονται νέες αντιλήψεις γύρω από την αισθητική και την ομορφιά. Διπλασιάζοντας το φως που δεσμεύεται, ο απαραίτητος χρόνος πέφτει στο ελάχιστο δημιουργώντας ένα πιο σίγουρο αποτέλεσμα. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος πέρα από αυτόν μιας και ολόκληρη η ιδέα της φωτογραφίας ως μέσο, βασίζεται απόλυτα στη σχέση του φωτός με τον κόσμο. Ως άνθρωποι μπορεί τεχνικά να αντιλαμβανόμαστε την όραση και τις παγιωμένες συνθήκες σχετικά με την ημέρα και τη νύχτα αλλά δε θα ξεφύγουμε ποτέ από την ευρύτερη μαγεία και μοναδικότητα του φωτός που μας περιβάλλει.
Για την Huawei, οι επαναστατικές δυνατότητες της φωτογραφίας του HUAWEI P30 Pro, οφείλονται σε μεγάλο μέρος στις προσπάθειες των κατόχων και των χρηστών των προηγούμενων μοντέλων της σειράς P, που μέσα από πειραματισμούς και κάθε λογής χρήσεις των smartphones τους, οδήγησαν το τμήμα R&D να ανέβει σε νέα επίπεδα. Το HUAWEI P30 Pro, θα είναι άξιος συνεχιστής αυτής της κληρονομιάς παρέχοντας στις νέες γενιές φωτογράφων απεριόριστο χρώμα, οπουδήποτε, οποιαδήποτε ώρα!
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης