Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε πολλούς μικρού βεληνεκούς πυραύλους- Πιέσεις προς ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε πολλούς μικρού βεληνεκούς πυραύλους- Πιέσεις προς ΗΠΑ
Η εκτόξευση έγινε από τη χερσόνησο Χόντο
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε μικρού βεληνεκούς πυραύλους, αυξάνοντας έτσι και τις πιέσεις προς τις ΗΠΑ, σε μια στιγμή που  οι διαπραγματεύσεις για αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου βρίσκονται σε  αδιέξοδο μετά και την αποτυχημένη σύνοδο τον Φεβρουάριο του 2019 στο Ανόι,  όπως μεταδίδει το Reuters.
Η εκτόξευση έγινε από τη χερσόνησο Χόντο, κοντά στην παράκτια πόλη Ουονσάν, με κατεύθυνση τα βορειοανατολικά από τις 09:06 (τοπική ώρα, 03:06 ώρα Ελλάδας) ως τις 09:27 σήμερα, και ο στρατός της Νότιας Κορέας έκανε αρχικά λόγο για εκτόξευση πυραύλων, δίνοντας στη συνέχεια μια πιο αόριστη περιγραφή.
Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση 70 - 200 χιλιομέτρων πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας.
Η Sarah Sanders, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι "παρακολουθούμε την κατάσταση".
Και ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι αυτά τα βλήματα που η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζει συμβατικά και την εκτόξευσή τους στο πλαίσιο των τακτικών ασκήσεών της, μπήκαν στην περιοχή της Ιαπωνίας.
Αναλυτές θεωρούν ότι ήταν μία έκφραση δυσαρέσκειας από τη Βόρεια Κορέα, επειδή πάγωσαν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ.
Αλλά και γιατί δεν υπάρχει άρση κάποιων κυρώσεων σε βάρος της από την κυβέρνηση Trump.
Έτσι η Βόρεια Κορέα ασκεί πίεση στις ΗΠΑ, από τη στιγμή που δεν σημειώθηκε και καμία πρόοδος κατά τη συνάντηση των ηγετών της στο Ανόι του Βιετνάμ τον Φεβρουάριο του 2019.
«Ο Κιμ αποφάσισε να υπενθυμίσει στον κόσμο –και κυρίως στις ΗΠΑ—ότι οι εξοπλιστικές του ικανότητες αυξάνουν ημέρα με την ημέρα», σχολίασε ο Harry Kazianis διευθυντής κορεατικών σπουδών στο Center for the National Interest στην Ουάσινγκτον.
«Φόβος μου είναι ότι αυτή θα είναι η αρχή της επιστροφής στον καιρό των απειλών για πυρηνικό πόλεμο και των προσωπικών προσβολών, σε έναν επικίνδυνο κύκλο έντασης τον οποίο πρέπει να αποφύγουμε πάσει θυσία», συμπλήρωσε.
Σημειώνεται ότι προ ημερών η Πιονγκγιάνγκ είχε προειδοποιήσει τις  ΗΠΑ για «ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα» εάν δεν αλλάξουν στάση ως το τέλος του έτους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης