Υπ. Εσωτερικών: Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας

Υπ. Εσωτερικών: Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας
Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Α. Χαρίτσης
Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ποσού συνολικού ύψους 3.010.471,31 ευρώ, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το υπουργείο ενέκρινε αυτές τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις στους δήμους για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.
Μάλιστα, τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.
Ειδικότερα, για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους Ιεράπετρας, Κομοτηνής, Μαλεβιζίου, Πέλλας και Σαμοθράκης, εγκρίθηκαν  επιχορηγήσεις ύψους 860.000,00 ευρώ, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας».

Ακολούθως, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εγκρίθηκαν οι κάτωθι επιχορηγήσεις ύψους 500.000,00 ευρώ για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας στους δήμους Βορείων Τζουμέρκων και Νέας Ζίχνης.

Τέλος εγκρίθηκαν έκτακτες επιχορηγήσεις, ύψους 1.650.471,31 ευρώ, για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, με σκοπό τη χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές στους δήμους Βέλου- Βόχας, Κορινθίων, Μάνδρας Ειδυλλίας, Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, Μεγαρέων, Ραφήνας- Πικερμίου.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS