Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πάνω από 200.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει παροχές

Πάνω από 200.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει παροχές
Οι οφειλές για κύριες  και επικουρικές συντάξεις προσεγγίζουν το 1,2 δισ. ευρώ, περίπου όσο και το υπερπλεόνασμα το οποίο αναμένει η κυβέρνηση για το 2019,
Την ώρα που η κυβέρνηση στρέφεται στις προεκλογικές παροχές με τη μορφή επιδομάτων και ελαφρύνσεων, περισσότερες από 200.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης εκκρεμούν για περίπου τέσσερα χρόνια.
Οι οφειλές για κύριες  και επικουρικές συντάξεις προσεγγίζουν το 1,2 δισ. ευρώ, περίπου όσο και το υπερπλεόνασμα το οποίο αναμένει η κυβέρνηση για το 2019, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή της Κυριακής».
Μόνο στον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας διεύθυνσης εκκρεμούν 97.337 αιτήσεις.
Σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν άλλες 25.000 που έχουν υποβληθεί από δημοσίους υπαλλήλους.
Στο ΕΤΕΑΠ εκκρεμούν τουλάχιστον 96.042 αιτήσεις συνταξιοδότησης.
Εξάλλου μόνο στον τομέα των εφάπαξ, που σχεδιάζεται η προπληρωμή του 80% για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και να μειωθεί ο αριθμός των εκκρεμοτήτων, σε αναμονή βρίσκονται σχεδόν 25.000 αιτήσεις.
Σημειώνεται ότι με έγγραφό της η διοίκηση του ΕΦΚΑ προέβη σε αλλαγή και στη διαδικασία αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης για τους μισθωτούς που έχουν χάσει τα ένσημά τους με στόχο την επιτάχυνση στην απονομή των συντάξεων.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περισσότερα από 2 δισ. χρωστούν οι υπόλοιποι δημόσιοι φορείς σε φορολογούμενους και προμηθευτές.  
Την αδυναμία των τμημάτων απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ να προχωρήσουν στη διεκπεραίωση πολλών χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων, συγκεκριμένων ειδικών κατηγοριών, επειδή απλά δεν έχει ακόμη παραδοθεί από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου το αναγκαίο λογισμικό, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Ταμείο. 

www.bankingnews.gr         

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης