Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Ο Kim Jong Un θα τηρήσει τη συμφωνία μας για τα πυρηνικά - Ξέρει ότι είμαι μαζί του

Trump: Ο Kim Jong Un θα τηρήσει τη συμφωνία μας για τα πυρηνικά - Ξέρει ότι είμαι μαζί του
Ο Kim αντιλαμβάνεται τις μεγάλες οικονομικές δυνατότητες της χώρας του και δεν θα κάνει τίποτα για να παρέμβει ή να τις τερματίσει
Την πεποίθησή του ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un θα τηρήσει την υπόσχεσή του για τη μεταξύ τους συμφωνία για τα πυρηνικά, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Trump.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως πιστεύει ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αντιλαμβάνεται τις «μεγάλες οικονομικές δυνατότητες της χώρας του και δεν θα κάνει τίποτα για να παρέμβει ή να τις τερματίσει».
Η δήλωση του Trump έρχεται ως απάντηση στην σημερινή (4/5) εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα πολλών αγνώστων στοιχείων πυραύλων μικρού βεληνεκούς στη θάλασσα ανοικτά των ανατολικών ακτών της, με αποτέλεσμα η Νότια Κορέα να καλέσει την ΠιονγΓιάνγκ να «σταματήσει τις ενέργειες που κλιμακώνουν τη στρατιωτική ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο».
Ο Trump έγραψε επίσης στο Twitter πως «ο Kim γνωρίζει ότι είμαι μαζί του και δεν θέλει να σπάσει την υπόσχεση που μου έδωσε. Συμφωνία θα υπάρξει».
Μια δεύτερη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Kim και τον Trump στο Ανόι τον Φεβρουάριο δεν κατέληξε σε συμφωνία για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ με αντάλλαγμα μια ελάφρυνση των κυρώσεων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης