Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία κατά των ΗΠΑ για τις κυρώσεις στο Ιράν και τις εξαγωγές πετρελαίου

Reuters: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία κατά των ΗΠΑ για τις κυρώσεις στο Ιράν και τις εξαγωγές πετρελαίου
Οι ΗΠΑ θέλουν να σταματήσουν τις απαλλαγές για χώρες που αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο ωστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου
Έντονα επικριτική απέναντι στις ΗΠΑ και τις σκληρές κυρώσεις που έχουν επιβάλλει στο Ιράν για τον περιορισμό του εμπορίου πετρελαίου είναι η μεγάλη Βρετανία με το Λονδίνο να συντάσσεται μαζί με τη Γαλλία και τη Γερμανία κατά των ΗΠΑ.
«Σημειώνουμε με λύπη και ανησυχία την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να μην παρατείνουν τις απαλλαγές όσον αφορά το εμπόριο πετρελαίου με το Ιράν», υπογραμμίζει το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών σε κοινή ανακοίνωσή του με το Βερολίνο και το Παρίσι.
«Σημειώνουμε επίσης με ανησυχία την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να μην ανανεώνουν πλήρως τις απαλλαγές για έργα μη διάδοσης πυρηνικών όπλων» , προσθέτει η ανακοίνωση.
Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις την παρασκευή (3/5) κατά της Τεχεράνης έχουν ως στόχο να αναγκάσουν το Ιράν να σταματήσει να παράγει ουράνιο χαμηλού εμπλουτισμού και να επεκτείνει το πυρηνικό του πρόγραμμα, εντείνοντας μια εκστρατεία με στόχο να σταματήσει το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης και να περιορίσει την περιφερειακή εξουσία.
Την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι θα σταματήσουν τις απαλλαγές για χώρες που αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν στο μηδέν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης