Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Νέες δοκιμές εκτοξευτήρων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς

Βόρεια Κορέα: Νέες δοκιμές εκτοξευτήρων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς
Την Κυριακή 5/4 η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε τις δοκιμές πολλαπλών πυραύλων μικρού και μεγάλου βεληνεκούς
Στη δοκιμή πολλαπλών εκτοξευτήρων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και κατευθυνόμενων τακτικών όπλων προχώρησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, μόλις μία ημέρα μετά την εκτόξευση πυραύλων μικρού βεληνεκούς.
Την Κυριακή 5/4 η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε τις δοκιμές πολλαπλών πυραύλων μικρού και μεγάλου βεληνεκούς και μάλιστα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανέφερε ότι το Σάββατο 4/5 οι δοκιμές των εκτοξευτήρων πυραύλων μικού βεληνεκούς πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του ηγέτη της χώρας Kim Jong Un.
«Στόχος των γυμνασίων αυτών ήταν να ελεγχθούν οι επιχειρησιακές ικανότητες και η ακρίβεια βολής των πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών μεγάλου διαμετρήματος και βεληνεκούς καθώς και των κατευθυνόμενων τακτικών όπλων», σημείωνε το πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας.
Σημειώνεται ότι το Σάββατο η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε μικρού βεληνεκούς πυραύλους, αυξάνοντας έτσι και τις πιέσεις προς τις ΗΠΑ, σε μια στιγμή που  οι διαπραγματεύσεις για αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου βρίσκονται σε  αδιέξοδο μετά και την αποτυχημένη σύνοδο τον Φεβρουάριο του 2019 στο Ανόι.
Η εκτόξευση έγινε από τη χερσόνησο Χόντο, κοντά στην παράκτια πόλη Ουονσάν, με κατεύθυνση τα βορειοανατολικά από τις 09:06 (τοπική ώρα, 03:06 ώρα Ελλάδας) ως τις 09:27 σήμερα, και ο στρατός της Νότιας Κορέας έκανε αρχικά λόγο για εκτόξευση πυραύλων, δίνοντας στη συνέχεια μια πιο αόριστη περιγραφή.
Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση 70 - 200 χιλιομέτρων πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας.
Αναλυτές θεωρούν ότι ήταν μία έκφραση δυσαρέσκειας από τη Βόρεια Κορέα, επειδή πάγωσαν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ, αλλά και γιατί δεν υπάρχει άρση κάποιων κυρώσεων σε βάρος της από την κυβέρνηση Trump.
Στο μεταξύ,  ο πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump εμφανίστηκε βέβαιος για την επιθυμία του Kim Jong Un να καταλήξει σε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του.
Ο Trump έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter πως «ο Kim γνωρίζει ότι είμαι μαζί του και δεν θέλει να σπάσει την υπόσχεση που μου έδωσε. Συμφωνία θα υπάρξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης