Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με διεθνές ένταλμα σύλληψης απειλεί την Τουρκία η Κύπρος για τις γεωτρήσεις του Πορθητή στην κυπριακή ΑΟΖ

Με διεθνές ένταλμα σύλληψης απειλεί την Τουρκία η Κύπρος για τις γεωτρήσεις του Πορθητή στην κυπριακή ΑΟΖ
Όσα πρόσωπα και εταιρείες εργάζονται και/ή παρέχουν υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες στη βάση του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου 
Διεθνές ένταλμα σύλληψης όλων όσοι εμπλέκονται στις παράνομες ενέργειές του τουρκικού γεωτρύπανου «Πορθητής» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ ζητά το Ράδιο Κύπρος.
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) το Ράδιο Κύπρος σε απευθείας μήνυμά του προς το τουρκικό πλοίο - γεωτρύπανο «Φατίχ» (Πορθητής) αναφέρει τα εξής:
«Διεξάγετε παράνομες επιχειρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη και στην υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι ενέργειες σας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες ασφαλείας της ναυσιπλοΐας και διαπράττετε σοβαρά ποινικά αδικήματα βάσει των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας .
Όσα πρόσωπα και εταιρείες εργάζονται και/ή παρέχουν υπηρεσίες που υποστηρίζουν και υποκινούν τις παράνομες ενέργειες του ‘Φατίχ’ παραβιάζουν τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες ασφαλείας της ναυσιπλοΐας.
Ως εκ τούτου, θα αντιμετωπίσουν όλες τις συνέπειες στη βάση του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου και ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης θα εκδοθεί εναντίον τους.
Απαιτούμε όπως άμεσα τερματίσετε τις παράνομες ενέργειές σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης