Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Με πρόστιμο 2.500 ευρώ απειλεί η κυβέρνηση Merkel του Γερμανούς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Bild: Με πρόστιμο 2.500 ευρώ απειλεί η κυβέρνηση Merkel του Γερμανούς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους
Ο υπουργός υγείας κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλα τα παιδιά που πηγαίνουν στα γερμανικά σχολεία
Υποχρεωτικός πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον ο εμβολιασμός παιδιών κατά της ιλαράς στη Γερμανία καθώς ο γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn απειλεί τους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους με υψηλά χρηματικά πρόστιμα.
Πολλοί γερμανοί γονείς αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για το συγκεκριμένο εμβόλιο γεγονός που έχει προκαλέσει την έξαρση της νόσου.
Το θέμα μάλιστα έχει διχάσει τη γερμανική κοινή γνώμη με το γερμανό υπουργό να λαμβάνει άμεσα μέτρα κάνοντας το εμβόλιο υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά που πηγαίνουν στα γερμανικά σχολεία.
«Θέλω να εξαλείψω την ιλαρά», δήλωσε ο Spahn στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag υπογραμμίζοντας ότι «όποιος δεν εμβολιάζει το παιδί του, αντιμετωπίζει πρόστιμα μέχρι τα 2.500 ευρώ».
Το σχέδιο νόμου αναμένεται να έχει τη στήριξη Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών με τον επικεφαλής της πολιτικής για την υγεία του SPD Karl Lauterbach να κάνει λόγο για μια «πολύ καλή βάση συζήτησης». «Τα υψηλά πρόστιμα είναι απαραίτητα γιατί χωρίς αυτά το μέτρο δεν θα λειτουργήσει», δήλωσε στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης