Τελευταία Νέα
Διεθνή

RT: 13 νεκροί και αγνοούμενοι από το φλεγόμενο αεροπλάνο στην Μόσχα

RT: 13 νεκροί και αγνοούμενοι από το φλεγόμενο αεροπλάνο στην Μόσχα
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του
(UPD) Σε τραγωδία εξελίσσεται η πυρκαγιά σε αεροπλάνο της Aeorlot που τυλίχθηκε στις φλόγες σήμερα (5/5) το απόγευμα.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 13, έξι άτομα τραυματίστηκαν ενώ κάποιοι από τους επιβάτες έχουν χαρακτηριστεί αγνοούμενοι.
Το αεροπλάνο της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας, ένα Sukhoi Superjet-100 τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την προσγείωση του στο διεθνές αεροδρόμιο.
Οι αρχές ανακοίνωσαν αρχικά οτι απεγκλώβισαν σώους τους 73 επιβάτες και το πενταμελές πλήρωμα από το φλεγόμενο αεροπλάνο ενώ στη συνέχεια οι πληροφορίες έκαναν λόγο για νεκρούς και αγνούμενους.
Πυκνοί μαύροι καπνοί έβγαιναν επί ώρες από το αεροπλάνο παρότι η φωτιά έχει σβήσει.
Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα ενώ τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται.  

Το πλήρωμα του Sukhoi Superjet 100, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για το Μουρμάνσκ, επιβεβαίωσε ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του.
«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του», είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.
Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 "επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους" και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί.
"Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης