Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σταθεροποιήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Απρίλιο 2019, στις 50,1 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Σταθεροποιήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Απρίλιο 2019, στις 50,1 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία για τη συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία αποδείχθηκαν ελαφρώς ανώτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σταθεροποίησε κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/5) στοιχεία της Markit, εν μέσω επέκτασης στη δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI που αφορά την κλάδο υπηρεσιών στη Γαλλία διαμορφώθηκε στις 50,5 μονάδες, έναντι 49,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Markit.
Παράλληλα, ο συνολικός δείκτης δραστηριότητας PMI σκαρφάλωσε στις 50,1 μονάδες, έναντι 48,9 μονάδων τον Μάρτιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγω για άνοδο στις 50 μονάδες.
Όπως ανέφερε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, «τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν ότι το οικονομική χτύπημα στη Γαλλία από τις διαδηλώσεις άρχισα να μειώνεται», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η ισχύ του κλάδου υπηρεσιών οδηγήθηκε από την πρώτη αύξηση στις νέες επιχειρήσεις από τον περασμένο Δεκέμβριο».
«Ως εκ τούτου, τα τελευταία στοιχεία για τον PMI υποδηλώνουν ότι οι οικονομικός αντίκτυπος από τις διαδηλώσεις τελειώνει», καταλήγει ο οικονομολόγος της Markit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης