Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο μήνυμα Κομισιόν σε Τουρκία - Ζητά αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

Νέο μήνυμα Κομισιόν σε Τουρκία - Ζητά αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου
Η Κομισιόν καταδίκασε τις «συνεχιζόμενες παράνομες πράξεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο»
Σαφή θέση κατά της Τουρκίας έλαβε η ΕΕ όσον αφορά τις προθέσεις της γειτονικής χώρας να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σε σημερινές (6/5/2019) της δηλώσεις, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικής πολιτικής Maja Kocijancic, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι διπλωματικές επαφές με αυτόν το στόχο θα συνεχιστούν.
«Έχουμε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου 2018, οπότε καταδικάσαμε σαφώς τις συνεχιζόμενες παράνομες πράξεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.
Αυτό το Σαββατοκυριάκο εκφράσαμε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις προθέσεις της Τουρκίας να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ», είπε η Μ. Kocijancic καλώντας την Τουρκία να «δείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να απόσχει από κάθε παράνομη ενέργεια».
Κληθείσα να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το ποια θα ήταν η «κατάλληλη απαντήση» της ΕΕ με την οποία προειδοποίησε την Τουρκία στην πρόσφατη δήλωσή της η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Federica Mogherini, η εκπρόσωπος αρνήθηκε να προβεί σε «εικασίες» καθώς, όπως είπε, στόχος της ΕΕ είναι να αποτραπούν οι εν λόγω ενέργειες ενώ σημείωσε ότι οι «διπλωματικές επαφές θα συνεχιστούν».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης