Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Είμαστε έτοιμοι για νέες διαπραγματεύσεις με τη Β. Κορέα παρά τις πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Είμαστε έτοιμοι για νέες διαπραγματεύσεις με τη Β. Κορέα παρά τις πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι η Ουάσιγκτον έχει «κάθε πρόθεση» να διαπραγματευτεί το πυρηνικό πρόγρμμα της Β. Κορέας
Στο γεγονός ότι η Ουάσιγκτον έχει «κάθε πρόθεση» να διαπραγματευτεί με τη Βόρεια Κορέα το πυρηνικό της πρόγραμμα, αναφέρθηκε σήμερα (6/5) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο Fox News.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πρόθεση της Ουάσιγκτον να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Πιονιγάνγκ, παρά τις δοκιμές πυραύλων «μικρής εμβέλειας» που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα τις προηγούμενες ημέρες.
«Εξακολουθούμε να έχουν κάθε πρόθεση να διαπραγματευτούμε ένα καλό ψήφισμα με τη Βόρεια Κορέα ώστε να επιτύχουμε την αποπυρηνικοποίησή της», τόνισε ο κ. Pompeo, προσθέτοντας ότι η ακριβής φύση των δοκιμών δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα, με την αμερικανική κυβέρνηση ωστόσο να εκφράζει την πεποίθησή της ότι δεν εμπλέκονται πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας.
«Γνωρίζουμε ότι θα είναι μία μακρά πορεία, γνωρίζουμε ότι δε θα είναι εύκολη», υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, διευκρινίζοντας ότι «έχουμε απλώσει το διαπραγματευτικό μας χέρι προς τη Βόρεια Κορέα μετά το Ανόι», καθώς και ότι «έχουν ανταποκριθεί».
«Επεκτείνω το χέρι μου ώστε να συνεχιστούν αυτές οι διαπραγματεύσεις», υπογραμμίζει ο κ. Pompeo, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «επιθυμούμε να συνεχίσουμε τις εργασίες προς μία ειρηνική επίλυση για την επίτευξη της αποπυρηνικοποίησης στη Βόρεια Κορέα, με πλήρη επαλήθεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης