Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός εν μέσω νέων εμπορικών εντάσεων - Στο +0,13% και τα 1.282,95 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός εν μέσω νέων εμπορικών εντάσεων - Στο +0,13% και τα 1.282,95 δολ. ανά ουγγιά
Οι συνολικές απώλειες του χρυσού για την περασμένη εβδομάδα διαμορφώθηκαν στο -0,6%
Άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα (6/5) ο χρυσός, καθώς οι νέες εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα έχουν στρέψει τους επενδυτές προς το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,13% στα 1.282,95 δολ. ανά ουγγιά, διευρύνοντας τα κέρδη του +0,7% που κατέγραψε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Ωστόσο, οι συνολικές απώλειες για τον χρυσό την περασμένη εβδομάδα διαμορφώθηκαν στο -0,6% εν μέσω ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου.
Όσον αφορά τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφεται οριακή άνοδος της τάξεως του +0,04% στις 97,30 μονάδες.
Η χθεσινή (5/5) δήλωση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι η Ουάσιγκτον θα αυξήσει τους δασμούς της στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων έχει προκαλέσει ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών ότι αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει στην κατάρρευση των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση τόσο του χρυσού όσο και του γεν Ιαπωνίας, τα οποία λειτουργούν συνήθως ως ασφαλή επενδυτικά καταφύγια σε περιόδους γεωπολιτικής αστάθειας.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου 2019 υποχωρεί κατά -0,53% στα 871,40 δολ. ανά ογγιά, ενώ η αντίστοιχη πτώση που αφορά την τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2019 διαμορφώνεται στο -0,69% και τα 1.349 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης