Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προς επανασύσταση η ΚΟ του Ποταμιού; - Ερώτημα Βούτση προς την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής

tags :
Προς επανασύσταση η ΚΟ του Ποταμιού; - Ερώτημα Βούτση προς την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής
Με την ορκωμοσία σήμερα του Ν. Νυφούδη, το Ποτάμι διαθέτει 5 βουλευτές που είναι το όριο για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ανασύστασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού με αφορμή τη σημερινή ορκωμοσία του Ν. Νυφούδη, ο οποίος θα καταλάβει την έδρα της Κατερίνας Μάρκου που παραιτήθηκε λόγω της υποψηφιότητας της με τη ΝΔ για τις ευρωεκλογές.
Με την ορκωμοσία του κ.Νυφούδη – θα ορκιστούν επίσης η Ζωή Ράπτη, η οποία καταλαμβάνει την έδρα του παραιτηθέντος, λόγω υποψηφιότητας του στις ευρωεκλογές Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ο Π. Παναγιωτόπουλος που καταλαμβάνει την έδρα της 'Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου – το Ποτάμι θα έχει και πάλι 5 βουλευτές.
Σημειώνεται πως το Ποτάμι είχε απωλέσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα ύστερα από τις ανεξαρτητοποιήσεις των Γρηγόρη Ψαριανού και του Γ. Αμυρά και είχε απομείνει με τον Σταύρο Θεοδωράκη, Γ. Μαυρωτά και Σπύρο Λυκούδη.
Ωστόσο, η απόφαση του κ.Αμυρά να παραδώσει την έδρα του λόγω της υποψηφιότητας του στις βουλευτικές εκλογές με τη ΝΔ είχε ως αποτέλεσμα να ορκιστεί ως βουλευτής με το Ποτάμι η Αντιγόνη Λυμπεράκη και το κόμμα να αριθμεί 4 βουλευτές.
Μετά όμως την παραίτηση της κας.Μάρκου, η οποία είχε εκλεγεί στις εκλογές του 2015 με το Ποτάμι, από το οποίο και αποχώρησε για να ενταχθεί στη ΝΔ, τη θέση της στα έδρανα θα λάβει ο κ.Νυφούδης, γεγονός που συνεπάγεται πως το Ποτάμι θα έχει και πάλι 5 βουλευτές.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης έχει απευθύνει ερώτημα στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για το ενδεχόμενο να ανασυσταθεί η ΚΟ του Ποταμιού.
Η απάντηση αναμένεται ενδεχομένως να γίνει γνωστή και εντός της ημέρας.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής ο ελάχιστoς αριθμός βoυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας ορίζεται σε πέντε (5), αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή, με συνδυασμoύς στα δύo τρίτα (2/3) τoυλάχιστoν των εκλoγικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πoσoστό τoυλάχιστoν τρία τoις εκατό (3%) τoυ συνoλικoύ αριθμoύ των έγκυρων ψήφων oλόκληρης της επικράτειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης