Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Gazprom: Το 48% του αγωγού Nord Stream 2 έχει ολοκληρωθεί

tags :
Gazprom: Το 48% του αγωγού Nord Stream  2 έχει ολοκληρωθεί
Gazprom: Το 48% του αγωγού Nord Stream  2 έχει ολοκληρωθεί
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom στην παρούσα χρονική φάση έχει τοποθετήσει στον πυθμένα της Θάλασσας της Βαλτικής περισσότερα από 1.170 χιλιόμετρα του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 που αναλογούν στο 48% του συνολικού μήκους του αγωγού, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Στις 30 Απριλίου ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση του αγωγού φυσικού αερίου εντός των ρωσικών χωρικών υδάτων, ενώ η κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού Nord Stream-2 γίνεται αυστηρά με βάση το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Το έργο Nord Stream-2 προϋποθέτει την κατασκευή δύο γραμμών αγωγού φυσικού αερίου συνολικής ισχύος 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως που θα ξεκινούν από τα παράλια της Ρωσίας και θα καταλήγουν στην Γερμανία. Το κόστος της κατασκευής εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αγωγός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τα τέλη του 2019. Ευρωπαίοι εταίροι της Gazprom, οι οποίοι χρηματοδοτούν κατά 50% το έργο, είναι οι γερμανικές εταιρείες Uniper και Wintershall, η αυστριακή OMV, η γαλλική Engie και αγγλο-ολλανδική Shell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης