Όμιλος ΑΧΑ: Αυξημένα 3% τα έσοδα στο 1ο τρίμηνο του 2019

Όμιλος ΑΧΑ: Αυξημένα 3% τα έσοδα στο 1ο τρίμηνο του 2019
Όμιλος ΑΧΑ: Αυξημένα 3% τα έσοδα στο 1ο τρίμηνο του 2019
Στο 190% βρίσκεται η φερεγγυότητα του Ομίλου της ΑΧΑ Ασφαλιστικής με τα έσοδα της μητρικής εταιρίας να εμφανίζονται αυξημένα κατά 3% (35 δις) μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2019.
Στο σύνολό της όλη η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρίας είναι αυξημένη με τις ασφάλειες εμπορικού κινδύνου να έχουν το «πάνω χέρι» με γενική αύξηση κατά 6% (11,4 δις), τις ασφάλειες Υγείας επίσης 6% (3,8 δις) και τα ενοποιημένα ασφάλιστρα νέας παραγωγής 5% (0,7 δις).
«Η απόδοση του πρώτου τριμήνου 2019 της ΑΧΑ ήταν για μία ακόμα φορά ισχυρή», δήλωσε ο Gérald Harlin, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου ΑΧΑ. «H AXA XL είχε ένα δυνατό τρίμηνο στοχευμένης ανάπτυξης, με αύξηση στις Γενικές Ασφαλίσεις και τις Ασφαλίσεις Εξειδικευμένων Κινδύνων, ενώ διατήρησε την πολιτική της στην ανάληψη αντασφαλιστικών κινδύνων. Το περιβάλλον τιμολόγησης βελτιώθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια του τριμήνου και οικοδομείται μία καλή δυναμική στους περισσότερους τομείς της ΑΧΑ XL.»
«Ο μετασχηματισμός μας συνεχίστηκε το πρώτο τρίμηνο με την επιτυχή τοποθέτηση ενός επιπλέον μεριδίου μετοχών της AXA Equitable Holdings τον Μάρτιο, οδηγώντας στην «μη ενοποίηση» (deconsolidation) της AXA Equitable Holdings. Το επιχειρηματικό μας προφίλ γίνεται ολοένα και πιο απλό, ξεκάθαρο και εστιασμένο.»
Ο ισολογισμός μας παραμένει ισχυρός, με τον Δείκτη «Φερεγγυότητα ΙΙ» να ανέρχεται στο 190% εντός των ορίων που έχει καθορίσει η εταιρία. Η αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητάς μας ΑΑ- έχει πλέον σταθερή προοπτική («outlook») από όλους τους οίκους αξιολόγησης.»
 «Σε αυτό το τρίμηνο παρουσιάσαμε σημαντική πρόοδο σε σχέση με τους στόχους μας για ακόμα μια φορά. Είμαι ευγνώμων προς όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες μας για το ισχυρό πάθος τους και την υποστήριξή τους και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πελάτες μας για τη συνεχή εμπιστοσύνη τους.»
Ο Όμιλος ΑΧΑ είναι παγκόσμιος ηγέτης στην χρηματοοικονομική προστασία με 116.514 εργαζόμενους, εξυπηρετώντας περισσότερους από 100 εκατ. πελάτες σε 62 χώρες.  Για το έτος 2017, τα έσοδα ανήλθαν σε 98,6 δις ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη (κέρδη προ εκτάκτων κερδών επενδύσεων) σε 6,0 δις ευρώ. Ο Όμιλος ΑΧΑ είναι η πρώτη παγκόσμια ασφαλιστική επωνυμία για 10η συνεχή χρόνια
(Interbrand Σεπτέμβριος 2018). Η κοινή μετοχή της ΑΧΑ είναι εισηγμένη και διαπραγματεύεται με το σύμβολο της ΑΧΑ στο Χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο Όμιλος ΑΧΑ συμπεριλαμβάνεται στους κύριους διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης, όπως ο Dow Jones Sustainability Index (DJSI) και ο FTSE4GOOD.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS