Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, λόγω αποστροφής ρίσκου - Στα 1.283,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, λόγω αποστροφής ρίσκου - Στα 1.283,80 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 2,50 δολ. ή 0,2%, στα 1.283,80 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (6/5/2019) ο χρυσός, καθώς η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ασφαλή καταφύγια.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε χθες ότι οι δασμοί των ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, αξίας 200 δισ. δολ., θα αυξηθούν από το 10% στο 25% αυτή την εβδομάδα, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη στους Κινέζους αξιωματούχους, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις εμπορικές συνομιλίες των δύο πλευρών.
Σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε ανυποχώρητος, παρά τη «βουτιά» στα διεθνή χρηματιστήρια, προχωρώντας σε νέες απειλές κατά του Πεκίνου.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν, εδώ και πολλά χρόνια, 600 με 800 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στο εμπόριο. Με την Κίνα χάνουμε 500 δισεκατομμύρια δολάρια.
Συγγνώμη, δεν πρόκειται να το κάνουμε άλλο!», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.
Εν τω μεταξύ, σε θρίλερ εξελίσσεται το προγραμματισμένο ταξίδι του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He, στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Edward Lawrence, το ταξίδι ακυρώθηκε, καθώς στο Πεκίνο επικρατεί οργή για τις απειλές Trump.
Ωστόσο, νωρίτερα, η «South China Morning Post» έκανε λόγο για πρόθεση του Liu He να μην ματαιώσει, αλλά να πραγματοποιήσει το ταξίδι του στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για θέματα εμπορίου.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 2,50 δολ. ή 0,2%, στα 1.283,80 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά οριακά στις 97,5 μονάδες, με το ευρώ να σημειώνει οριακή άνοδο, στο 1,120 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός σημείωσε πτώση 0,6%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης