Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ποιοι δεν πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις!

tags :
Ποιοι δεν πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις!
Ποιος πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσγειωθεί στο 15%;
Δεκανέα ημέρες μας χωρίζουν από τις κάλπες της Κυριακής της 26ης Μαΐου και όπως όλα  δείχνουν θα πέσουν ακόμη πολλά «πυρομαχικά».
Είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας και καθοριστικής σημασίας για τους  πολίτες οι Περιφερειακές, οι Δημοτικές και οι  Ευρωεκλογές.  
Αναμφίβολα είναι καθώς τα πρόσωπα έχουν  βαρύνουσα σημασία και οι  εκπρόσωποι του λαού έχουν την δική τους αξία μετά τα τελευταία παραδείγματα που είχαμε στην κεντρική και περιφερειακή πολιτική σκηνή (ΑΝΕΛ, Δήμαρχος Μαραθώνα.)  
Η συγκεκριμένη εκλογική περίοδος έχει πολλά και ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά όπως  ότι στο τιμόνι της κυβέρνησης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.
Κατάφερε να εξαντλήσει την τετραετία παρά τις προσδοκίες ορισμένων που προέβλεπαν  την πτώση του από τον πρώτο χρόνο.
Φθάνοντας στο σήμερα με τις δημοσκοπήσεις και την πλειονότητα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης  να παίζουν το σενάριο της ήττας έως και της  καταστροφής για  τον  ΖΥΡΙΖΑ  και από τις τρείς κάλπες.
Θεωρείτε βέβαιο ότι τα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών και αυτά από τους μεγάλους Δήμους δεν θα ασχοληθεί ούτε ο ίδιος  ο ΣΥΡΙΖΑ.
Έχοντας χειροπιαστά τα οδυνηρά αποτελέσματα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση  από τα  οποία θα προκύπτει ότι ο ΖΥΡΙΖΑ δεν θα είναι εύκολά αναγνωρίσιμος ή θα είναι ανύπαρκτος, θα πάμε στην κάλπη  των  Ευρωεκλογών από την  οποία  θα προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατά  επαρκώς τις δυνάμεις   καθώς το  2014 είχε συγκεντρώσει το 26,56%.
Συνολικά 1.518.376 ψηφοφόροι έριξαν  στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιος πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσγειωθεί στο 15%;
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στην Βουλή τη ρύθμιση των 120 δόσεων και έπεται και πακέτο παροχών.
Πώς  γίνεται ένα κόμμα με μικρή παρουσία στην κοινωνία να παραμένει ζωντανό στις Ευρωεκλογές;
Μήπως οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν διαθέτουν  εκείνα τα …πυρομαχικά για να στείλουν  το ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και στο 3%.
Πώς εξηγείται η δημοσιογραφική επικαιρότητα να γεμίζει  με θλιβερά γεγονότα όπως ήταν το  Μάτι όπως και οι «ζεστές» φωτογραφίες του πρωθυπουργού από τη θαλαμηγό της κας Κατερίνας Παναγοπούλου.
Η ενημέρωση δεν έχει χρόνο και η δουλειά  των δημοσιογράφων είναι η προβολή των γεγονότων που είναι στο παρασκήνιο να έρθουν στο προσκήνιο για την ενημέρωση των πολιτών.
Ωστόσο για δεκαετίες οι έμπειροι δημοσιογράφοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Έλληνας κοιτάει την τσέπη του.
Αν η εμπειρία τους επιβεβαιωθεί και σε αυτές τις εκλογές, μήπως τις τρέχουσες  δημοσκοπήσεις  δεν τις πιστεύει κανείς και οι διαφορές που παρουσιάζονται  είναι  η φωτογραφία της  στιγμής όπως λέγετε;
Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει το ακατόρθωτο να χάσει όλες τις περιφέρειες να μη κερδίσει κανέναν μεγάλο Δήμο και να κρατηθεί εν ζωή μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές που δεν αποκλείεται να «σκάσουν» τον ερχόμενο  Ιούνιο;
Πόσο  πιθανόν  είναι στις 10 με 15 τελευταίες ημέρες να αλλάξει το κλίμα που είχε  διαμορφωθεί και η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος να φθάσει σε εκείνα του 1999 με τις γνωστές εξελίξεις.
Η πρόταση  μομφής κατά του Πολλάκη και οι φωτογραφίες από το κότερο πράγματι φέρνουν στο προσκήνιο το σύστημα αξιών του πολιτικού συστήματος ενώ την ίδια στιγμή οι Έλληνες σκέπτονται τη τσέπη τους.
Κοντός Ψαλμός Αλληλούια.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingenws.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης