Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Ακριβές οι αποτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων – Κίνδυνοι από το εταιρικό χρέος

tags :
Fed: Ακριβές οι αποτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων – Κίνδυνοι από το εταιρικό χρέος
Ανησυχία για ορισμένα «σημεία» οικονομίας και τραπεζών από τη Fed στην έκθεση Financial Stability Report
Αρκετά ανήσυχη εμφανίζεται η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) στην έκθεσή της για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στις ΗΠΑ (Financial Stability Report), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σε αυτήν η τράπεζα προειδοποιεί ότι οι αποτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων είναι ιδιαίτερα υψηλές, ότι έχει ενισχυθεί επικίνδυνα η διάθεση ανάληψης ρίσκου, ενώ προειδοποιεί για προβλήματα στην αγορά ριψοκίνδυνου εταιρικού χρέους.
Στα βασικά σημεία της έκθεσής της η Fed τονίζει τα ακόλουθα:

1. Αποτιμήσεις: Οι αποτιμήσεις παραμένουν υψηλές σε αρκετές αγορές, ενώ οι επενδυτές εξακολουθούν να παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο διάθεσης για ανάληψη ρίσκου, αν και κάποιες πιέσεις έχουν χαλαρώσει σε σύγκριση με την προηγούμενη έκθεση τον Νοέμβριο 2018.

2. Δανεισμός επιχειρήσεων και νοικοκυριών: Ο δανεισμός από τις επιχειρήσεις βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση του χρέους καταγράφεται σε επιχειρήσεις μη ικανοποιητικής φερεγγυότητας. Αντίθετα, ο δανεισμός των νοικοκυριών παραμένει σε συγκρατημένο επίπεδο.

3. Μόχλευση στον χρηματοπιστωτικό τομέα: Οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες δεν έχουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την κεφαλαιοποίησή τους, ενώ τα επίπεδα μόχλευσης είναι σημαντικά χαμηλότερα σε σύγκριση με αυτά πριν από την κρίση του 2008.

4. Κίνδυνοι στη χρηματοδότηση: Οι κίνδυνοι χρηματοδότησης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι χαμηλοί.
Αυτό που ανησυχεί τη Fed, όπως τονίζει και το Bloomberg είναι ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των δανείων σε επιχειρήσεις που θεωρούνται όχι και τόσο φερέγγυες.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2019-05-06_12-15-32.jpg?itok=e-my8cE2
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης