Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα CNBC: Το Brexit δεν θα έχει «κλείσει» έως τον Οκτώβριο - Η ΕΕ θα πρέπει να δώσει νέα προθεσμία

tags :
Έρευνα CNBC: Το Brexit δεν θα έχει «κλείσει» έως τον Οκτώβριο - Η ΕΕ θα πρέπει να δώσει νέα προθεσμία
Περισσότερο από το 1/3 των CFOs εκτιμά ότι το Brexit δεν θα υλοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου
Στην εκτίμηση ότι το θέμα του Brexit δεν θα έχει επιλυθεί έως το τέλος του Οκτωβρίου και ότι η ΕΕ θα πρέπει να χορηγήσει νέα προθεσμία καταλήγει έρευνα του CNBC σε κορυφαία οικονομικά στελέχη.
Σημειώνεται ότι το CNBC Global CFO Council αντιπροσωπεύει ορισμένες από τις μεγαλύτερες εισηγμένες και μη εταιρείες του κόσμου, με τη συνολική αξία κεφαλαιοποίησής τους να φθάνει στα 5 τρισ. δολάρια.
Σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα του CFO Council, που δημοσιεύθηκε την σήμερα (7/5/2019), το 35,6% των επικεφαλής οικονομικών διευθυντών (CFO) βλέπει ως την πιο πιθανή επιλογή μια ακόμη παράταση της προθεσμίας του Brexit.
Ακριβώς το 20% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Βρετανία θα διεξαγάγει νέο δημοψήφισμα, ενώ το 26,7% πιστεύει ότι η χώρα θα αποχωρήσει τον Οκτώβριο με συμφωνία.
Μόνο το 2,2% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το Brexit θα συμβεί στα τέλη Οκτωβρίου χωρίς καμία απολύτως συμφωνία.
Αυτό σηματοδοτεί μια τεράστια αλλαγή στο κλίμα από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, όταν το 40,7% των CFOs δήλωνε ότι το «no deal» δεν ήταν η πιο πιθανή επιλογή.
Σε άλλες ερωτήσεις που τέθηκαν, το 25,9% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ ήταν ο μεγαλύτερος εξωτερικός παράγοντας κινδύνου για την επιτυχία των επιχειρήσεων τους.
Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει κατά πολύ τις κυβερνοεπιθέσεις (7,9%) και το Brexit (5,5%) ως τους επόμενους δύο μεγαλύτερους φόβους.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν την απειλή του Αμερικανού πρόεδρου για την ενίσχυση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης