Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber: Η Ουγγαρία κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση υπό την ηγεσία του Fidesz

Weber: Η Ουγγαρία κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση υπό την ηγεσία του Fidesz
Ο Orban απέσυρε χθες τη στήριξη του στον Weber
Τη λύπη του για το γεγονός ότι η Ουγγαρία κινείται «προς την λάθος κατεύθυνση» με τον Viktor Orban, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Manfred Weber, μετά την απόφαση του πρώτου να αποσύρει τη στήριξη του προς το πρόσωπο του Γερμανού χριστιανοδημοκράτη.
Ο Weber απάντησε στον Orban με συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) και υπενθύμισε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα «έχει αναστείλει την συμμετοχή του Fidesz (του κυβερνώντος κόμματος του Orban), αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πλέον το δικαίωμα να συμμετέχει στις συνεδριάσεις.
Η αναστολή της συμμετοχής του ουγγρικού κυβερνώντος κόμματος αποφασίσθηκε «διότι θεωρούμε ότι η Ουγγαρία κινείται προς την λάθος κατεύθυνση υπό την ηγεσία του Fidesz.
Για τον λόγο αυτόν ξεκαθαρίσαμε την κατάσταση».
Έπειτα από πολύμηνη ένταση ανάμεσα στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, η συμμετοχή του Viktor Orban στην ευρωπαϊκή παράταξη ανεστάλη προσωρινά τον Μάρτιο εξαιτίας των ευρωσκεπτικιστικών του παρεκτροπών.
«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι ένα κόμμα αξιών, κοινών ιδεωδών, ιδεών για το μέλλον της Ευρώπης.
Αυτό είναι που μας ενώνει», δήλωσε ο Weber.
«Όσοι δεν πιστεύουν στις αξίες αυτές, οφείλουν να εγκαταλείψουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αποτελεί απόφαση του καθενός από εμάς να παραμείνουμε ή όχι υπερασπιζόμενοι τις πεποιθήσεις μας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης